Як на ринку чи у магазині вибрати солодкі апельсини
Лайфхаки при виборі солодкого апельсина
При виборі фрукта на ринку або в магазині не завжди можна вгадати з його смаковими властивостями. Іноді красивий, пружний і стиглий на вигляд апельсин може виявитися занадто кислим.
Щоб не помилитися з вибором, необхідно звернути увагу на ряд ознак, які свідчать про солодкість фрукту.
Перш за все, потрібно оглянути шкірку апельсина, яка повинна бути яскравою і рівномірно забарвленою. У апельсинів солодких сортів шкірка гладка і має поодинокі вкраплення червоного кольору.
Своєю чергою пористість на шкірці — говорить про її товщину, проте не є маркером смаку фрукта.
За вагою апельсина можна визначити його соковитість, чим соковитіший апельсин — тим більша ймовірності, що він смачніший. З цього рекомендується робити вибір в сторону плодів, які «важчі». При цьому слід зауважити, що важкий фрукт — не значить великий: апельсини великих розмірів не завжди відрізняються солодкістю.
До солодких сортів відносяться апельсини з яскраво вираженою верхівкою, або як її називають в народі «пупок». У розрізі цієї верхівки можна побачити ще один невеликий плід.

Правила зберігання апельсинів
Крім вибору солодкого і соковитого апельсина, потрібно знати і про умови зберігання плоду. Мало хто надає цьому значення, проте підтримка правильних умов допоможе продовжити «життя» фрукту в нерозкритому стані.
Вдома при кімнатній температурі апельсини можуть зберігатися протягом 7 днів. У прохолодному середовищі плоди можуть пролежати до декількох тижнів, що залежить від зрілості фрукта. Важливо відзначити, що плід «любить» сухі приміщення.
При цьому відправити плід в холодильник, льох або у фруктову вазу — мало. Час від часу потрібно контролювати його стан. У разі появи вм’ятин — найближчим часом фрукт потрібно з’їсти або використовувати в приготуванні. Також плід потрібно протирати від вологи і конденсату, що утворилися на ньому.
Мити апельсини потрібно безпосередньо перед вживанням. Оптимальні умови і термін зберігання залежить від сорту апельсинів. Господині часто використовують не лише м’якуш фрукта, але і його шкірку, виготовляючи з неї цедру. Перш ніж додавати цедру в страви, шкірку апельсина потрібно ретельно очистити від консервантів і хімікатів.

Залужний отримав примірник нової книги полеглого Героя-поета з Рівного

Відомий військовий та дипломат отримав нову книгу рівнянина Максима Кривцова.
переглядів: 207
Вітання з Днем закоханих 2025

Завтра, 14 лютого, вшановуватимуть святого Валентина, якого вважають покровителем закоханих. У цей день прийнято вітати усіх, хто уже знайшов своє кохання або шукає свою "другу половинку".
переглядів: 252
Чому коти скидають речі зі столу

Часто власники котів стикаються з тим, що їхні улюбленці скидають предмети зі столів і полиць. На перший погляд, це може здаватися звичайним хуліганством.
переглядів: 226
Театр у Рівному повідомив про зміни у афіші

У Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі повідомляють, що завтра, 14 лютого, будуть зміни в афіші.
переглядів: 212
Освіта без бар'єрів: на Рівненщині понад 3 тисячі дітей охоплені інклюзивним навчанням

На Рівненщині триває розвиток інклюзивної освіти – нині майже 3,3 тисячі дітей з особливими освітніми потребами здобувають знання у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
переглядів: 204