Як на ринку чи у магазині вибрати солодкі апельсини
Лайфхаки при виборі солодкого апельсина
При виборі фрукта на ринку або в магазині не завжди можна вгадати з його смаковими властивостями. Іноді красивий, пружний і стиглий на вигляд апельсин може виявитися занадто кислим.
Щоб не помилитися з вибором, необхідно звернути увагу на ряд ознак, які свідчать про солодкість фрукту.
Перш за все, потрібно оглянути шкірку апельсина, яка повинна бути яскравою і рівномірно забарвленою. У апельсинів солодких сортів шкірка гладка і має поодинокі вкраплення червоного кольору.
Своєю чергою пористість на шкірці — говорить про її товщину, проте не є маркером смаку фрукта.
За вагою апельсина можна визначити його соковитість, чим соковитіший апельсин — тим більша ймовірності, що він смачніший. З цього рекомендується робити вибір в сторону плодів, які «важчі». При цьому слід зауважити, що важкий фрукт — не значить великий: апельсини великих розмірів не завжди відрізняються солодкістю.
До солодких сортів відносяться апельсини з яскраво вираженою верхівкою, або як її називають в народі «пупок». У розрізі цієї верхівки можна побачити ще один невеликий плід.

Правила зберігання апельсинів
Крім вибору солодкого і соковитого апельсина, потрібно знати і про умови зберігання плоду. Мало хто надає цьому значення, проте підтримка правильних умов допоможе продовжити «життя» фрукту в нерозкритому стані.
Вдома при кімнатній температурі апельсини можуть зберігатися протягом 7 днів. У прохолодному середовищі плоди можуть пролежати до декількох тижнів, що залежить від зрілості фрукта. Важливо відзначити, що плід «любить» сухі приміщення.
При цьому відправити плід в холодильник, льох або у фруктову вазу — мало. Час від часу потрібно контролювати його стан. У разі появи вм’ятин — найближчим часом фрукт потрібно з’їсти або використовувати в приготуванні. Також плід потрібно протирати від вологи і конденсату, що утворилися на ньому.
Мити апельсини потрібно безпосередньо перед вживанням. Оптимальні умови і термін зберігання залежить від сорту апельсинів. Господині часто використовують не лише м’якуш фрукта, але і його шкірку, виготовляючи з неї цедру. Перш ніж додавати цедру в страви, шкірку апельсина потрібно ретельно очистити від консервантів і хімікатів.

Боєць з позивним «Югенд» отримав відзнаку до Дня Державності

До Дня Української Державності голова Рівненської ОВА Олександр Коваль відзначив почесною грамотою 21-річного лейтенанта поліції з позивним «Югенд», який нині служить у стрілецькому батальйоні на Донеччині.
переглядів: 62
Лікар на Рівненщині отримав штраф за корупцію в питаннях інвалідності

На Рівненщині Рокитнівський районний суд визнав винним лікаря комунального медичного закладу у вчиненні корупційних злочинів.
переглядів: 229
У Вараші попрощаються із загиблим Героєм Тарасом Ковалем

У четвер, 17 липня, громада Вараша проведе в останню путь загиблого Захисника України — Тараса Богдановича Коваля.
переглядів: 537
У Гощі мами й дружини загиблих воїнів пекли пиріжки для тих, хто на передовій

У Центрі інтеграції ветеранів Гощанської громади відбувся особливий день — день, коли пиріжки стали не просто випічкою, а символом підтримки, єдності та вдячності. У межах проєкту «Мить добрА» разом зібралися мами й дружини загиблих захисників, аби спільно приготувати хліб, що гріє душу.
переглядів: 187
Від блокпосту до весілля: як війна об'єднала серця двох поліцейських з Рівного

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року змінило життя мільйонів українців. У цей нелегкий час, коли міста розривалися від вибухів, а серця наповнювалися страхом, двоє поліцейських з Рівненщини довели: кохання — це сила, здатна перемагати будь-які обставини.
переглядів: 281
Реклама