Як на ринку чи у магазині вибрати солодкі апельсини
Лайфхаки при виборі солодкого апельсина
При виборі фрукта на ринку або в магазині не завжди можна вгадати з його смаковими властивостями. Іноді красивий, пружний і стиглий на вигляд апельсин може виявитися занадто кислим.
Щоб не помилитися з вибором, необхідно звернути увагу на ряд ознак, які свідчать про солодкість фрукту.
Перш за все, потрібно оглянути шкірку апельсина, яка повинна бути яскравою і рівномірно забарвленою. У апельсинів солодких сортів шкірка гладка і має поодинокі вкраплення червоного кольору.
Своєю чергою пористість на шкірці — говорить про її товщину, проте не є маркером смаку фрукта.
За вагою апельсина можна визначити його соковитість, чим соковитіший апельсин — тим більша ймовірності, що він смачніший. З цього рекомендується робити вибір в сторону плодів, які «важчі». При цьому слід зауважити, що важкий фрукт — не значить великий: апельсини великих розмірів не завжди відрізняються солодкістю.
До солодких сортів відносяться апельсини з яскраво вираженою верхівкою, або як її називають в народі «пупок». У розрізі цієї верхівки можна побачити ще один невеликий плід.

Правила зберігання апельсинів
Крім вибору солодкого і соковитого апельсина, потрібно знати і про умови зберігання плоду. Мало хто надає цьому значення, проте підтримка правильних умов допоможе продовжити «життя» фрукту в нерозкритому стані.
Вдома при кімнатній температурі апельсини можуть зберігатися протягом 7 днів. У прохолодному середовищі плоди можуть пролежати до декількох тижнів, що залежить від зрілості фрукта. Важливо відзначити, що плід «любить» сухі приміщення.
При цьому відправити плід в холодильник, льох або у фруктову вазу — мало. Час від часу потрібно контролювати його стан. У разі появи вм’ятин — найближчим часом фрукт потрібно з’їсти або використовувати в приготуванні. Також плід потрібно протирати від вологи і конденсату, що утворилися на ньому.
Мити апельсини потрібно безпосередньо перед вживанням. Оптимальні умови і термін зберігання залежить від сорту апельсинів. Господині часто використовують не лише м’якуш фрукта, але і його шкірку, виготовляючи з неї цедру. Перш ніж додавати цедру в страви, шкірку апельсина потрібно ретельно очистити від консервантів і хімікатів.

Погода на 31 травня: хмарність, грози та весняна прохолода на Рівненщині

Останній день весни на Рівненщині зустріне мешканців мінливою погодою. За прогнозами синоптиків, 31 травня очікується хмарність із проясненнями, що характерно для цієї пори року, коли весна поступово передає естафету літу.
переглядів: 179
У Квасилові відкрили дошку пам'яті загиблому Герою, який двічі ставав на захист країни

На фасаді Квасилівського ліцею відбулося відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Петру Гнатюку.
переглядів: 193
Які зміни чекають тих, хто отримує компенсації за розміщення ВПО

Компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно розміщує внутрішньо переміщених осіб (ВПО), з 1 липня виплачуватиме Пенсійний фонд.
переглядів: 191
У Рівному попрощалися із загиблим 33-річним воїном-контрактником

У Рівному сьогодні попрощалися з Героєм Юрієм Панасюком, який боронив рідну Україну від російських окупантів.
переглядів: 232
Коли і як здати кров у червні: важлива інформація для донорів

Рівненський обласний центр служби крові повідомляє: у червні 2025 року робочими суботами визначено 7 та 21 число. У ці дні охочі зможуть прийти на донацію, якщо не мають змоги зробити це в будні.
переглядів: 235