Ми у Facebook
12.02.2021, 20:00

У «Корисній програмі» - секрети продуктів-афродизіаків

Колись найкращим афродизіаком вважали порошок з рогів носорога. Однак ефективних речовин багато й у звичних для нас продуктах. Що особливого приготувати у День святого Валентина, щоб порадувати коханого?
Напередодні Дня закоханих в суботу, 13 лютого, о 10:00 на «Інтері» - святковий випуск «Корисної програми» про продукти-афродизіаки.

Такі вони чудодійні, як прийнято вважати? Ведучий Олександр Лук'яненко й експерти ток-шоу розкажуть, як афродизіаки діють на наш організм, які продукти - найефективніші та що з них краще приготувати для романтичної вечері.



«Афродизіаки - це речовини, які збуджують нервову систему, покращують кровообіг і наповнюють енергією, - розповідає Олександр Лук'яненко. - Вважається, що вони можуть посилити потяг до протилежної статі. Колись найкращим афродизіаком був визнаний порошок з рогів носорога. Зараз фахівці запевняють, що ефективних речовин багато у звичних для нас продуктах. Наприклад, в шоколаді й какао, в морепродуктах, полуниці, бананах, зелені, спаржі, селері, а ще в імбирі, часнику, горіхах та спеціях: перці, кориці, кардамоні, майорані, мускатному горісі».

На думку дієтолога, всі продукти, які приносять задоволення і допомагають виробляти ендорфіни в організмі людини, це афродизіаки. Передусім, це їжа, яка містить багато цинку, селену, білків, корисних поліненасичених жирних кислот, а також вітамінів А, В1, С і Е. «Ці продукти багаті різними нутрієнтами, які дійсно збуджують центральну нервову систему, покращують кровообіг, забезпечують енергією і, звичайно, налаштовують людину на «романтичний» лад», - пояснює Катерина Кондратюк.



Чим відрізняються афродизіаки? Що особливого приготувати в святковий день, щоб порадувати коханого? Як зробити парфуми з феромонами? Як зварити «приворотне зілля», щоб було і смачно, і корисно? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: дієтолог Катерина Кондратюк, експерт плодово-овочевого ринку Максим Діденко, кулінарний експерт Ірина Рудневська. Рецептами романтичних страв і напоїв поділяться зіркові гості - дует «Анна-Марія», сімейна пара Ольга і Володимир Бистряков та дворазовий чемпіон світу з пауерліфтингу Олександр Шепель.

«Напередодні Дня закоханих хочемо з сестрою зізнатися в любові до «Корисної програми» за поради й секрети, якими діляться експерти, - каже солістка дуету «Анна-Марія» Анна Опанасюк. - Cестра вже дружина і мама, а ось моє серце поки вільне. Зараз воно належить музиці й шоколаду, полуниці та різним спеціям. Все це - продукти-афродизіаки. Не варто їх недооцінювати. 14 лютого приготуйте вдома чай на основі каркаде, в який додайте улюблені спеції - бадьян, аніс, паличку кориці, гвоздику, слайси імбиру, а також лимон, апельсин і мед. Ця справжня «вітамінна бомба» подарує посмішку зранку і зарядить енергією на весь день».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений продуктам-афродизіаками, в ефірі в суботу, 13 лютого, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Текст і фото - пресслужба Інтер.






На правах реклами