Ми у Facebook
13.02.2021, 16:30

Головні банки України змінять правила роботи

ПриватБанк, monobank і Ощадбанк змінять правила роботи
Нацбанк України зробив постанову, згідно з яким всі банки зобов’язані доносити до клієнтів абсолютно всю інформацію, не приховувати будь-які відомості або прописувати їх в документах дрібним шрифтом. Головне завдання постанови НБУ – змінити систему інформування клієнтів банківських установ, які оформляють кредит або депозит, роблять відкриття/закриття рахунку, складають договір. Шляхом його прийняття хочуть виключити випадки приховування банками важливої ​​інформації для клієнтів.

Особливий акцент в постанові зроблений на заборону використання дрібного шрифту в тексті договорів. Тепер банкам заборонено робити дрібні непомітні виноски.
Не можна прописувати дрібним шрифтом інформацію про можливість продовження терміну дії депозиту без згоди клієнта або ціною додаткових послуг під час оформлення кредиту.

Банкам також заборонили включення в договір виносок і пунктів, що обмежують можливість клієнта до протидії фінансовим установам, наприклад, заборона на звернення до суду або подачу скарги. НБУ ухвалив, що до 27 квітня банки зобов’язані змінити документи згідно з новими правилами.





На правах реклами