Ми у Facebook
25.02.2021, 15:30

Як виростити деревце граната у домашніх умовах

Як виростити деревце з гранатом у себе вдома — декілька простих правил
Паростки цитрусових часто можна побачити у квіткових магазинах, а ось гранат зустрічається рідко. Але його можна виростити прямо вдома з кісточок. Доглядати за ним нескладно, якщо знати правила посадки і вирощування, інформує Ukr.Media.



Підготовка кісточок

Щоб сходи були хорошими, потрібен тільки стиглий плід, зеленувате насіння може не зійти. Видаляємо з плоду всю м'якуш і просушуємо протягом 48 годин. Така процедура є обов'язковою для запобігання загнивання. Перед посадкою насіння поміщаємо на два дні у звичайну воду: не холодну і не теплу, а кімнатної температури. За цей час її потрібно буде поміняти 3-4 рази (через кожні 12-14 годин). Поки кісточки відмочуються, приготуємо ємність і ґрунт для вирощування рослини. Багато плодів кімнатний гранат давати не буде, оскільки виросте мініатюрне деревце. Але зате воно порадує красивими рожевими квітами з неповторним запахом — буде, чим здивувати гостей.

Вибір посудини

Сіянці потрібно буде потім пересадити, на цьому етапі підійде широка ємність: відро, велика каструля, спеціальний ящик. Якщо насіння трохи, то підійде і квітковий горщик. Вважається, що гранату не потрібен особливий ґрунт (можна купити звичайну універсальну суміш для рослин). Проте, краще заповнити ємність піском і торфом в рівних пропорціях (50 на 50). Підійде і склад з піску, перегною і землі у співвідношенні 1:1:1.

Сівба

Перед посівом ґрунт зволожуємо і поглиблюємо в нього зерна на 2-3 сантиметри. Далі необхідно створити парниковий ефект, тому ємність з посадженими насінням накриваємо склом або плівкою. Найпростіший спосіб — накрити пакетом. Найкращий час для посіву цієї тропічної рослини — листопад і лютий. Саме ці місяці вважаються найбільш оптимальними для пророщування граната.



Пересадження

Перші паростки ви можете побачити вже через 7-10 днів, але якщо сходів не буде навіть через місяць або два — це не привід для занепокоєння. До появи сходів може пройти і пів року. Як тільки з'явилося кілька листочків, найбільші і здорові паростки пересаджуємо окремо в горщики. Краще вибрати такі, щоб в діаметрі вони були не менше 8-10 сантиметрів. Ґрунт підійде універсальний — той, що продається в магазинах для квітів.

Полив

Гранат не варто рясно поливати, просто потрібно стежити за тим, щоб ґрунт не пересихав. Дотримуючись усіх правил, через 8-10 місяців можна спостерігати цвітіння, а через 90 днів від появи квітів отримаєте і перше плодоношення.





На правах реклами