Ми у Facebook
25.02.2021, 20:00

Яких працівників шукають роботодавці України

Які професії були найпопулярнішими
З початку 2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Державної служби зайнятості, становила понад 133 тис. одиниць. Про це повідомили у відомстві.

Які професії були найпопулярнішими у січні-лютому 2021:

найчастіше роботодавці шукали кваліфікованих робітників з інструментом – швачок, електромонтерів, електрогазозварювальників, слюсарів-ремонтників, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, монтерів колії, слюсарів аварійно-відбудовних робіт, пекарів та мулярів;

також популярними на ринку праці є вакансії для робітників з обслуговування, експлуатації та устаткування машин – водіїв, (водіїв тролейбуса та трамвая), трактористів, токарів, операторів заправних станцій, операторів (машиністів) котельної, машиністів екскаватора, водіїв навантажувача, машиністів крана, дорожніх робітників;

незмінним є попит на професіоналів – учителів та вихователів, провізорів, інспекторів та інженерів, економістів, лікарів, музичних керівників та психологів.

До топ 5 запитів від роботодавців належать також пропозиції для працівників сфери торгівлі та послуг – продавців, кухарів, охоронників, перукарів, офіціантів, а також – для некваліфікованих працівників. Йдеться про кур’єрів, підсобних робітників, вантажників, кухонних робітників, прибиральників та двірників.







На правах реклами