Ми у Facebook
02.03.2021, 18:00

У Рівному хочуть відновити роботу аеропорту

У Рівному хочуть відновити міжнародний аеропорт
Рівненська облдержадміністрація організувала тендери на 5 проєктів, які допоможуть у модернізації аеропорту. Відтак, летовище планують повністю відновити до кінця 2025 року. Про це повідомляє Рівне1.

Повноцінне летовище у Рівному не за горами. За десятки років чиновники нарешті звернули увагу на регіональні аеропорти. Одним із них є Рівненський, який створений ще за часів СРСР. Проте, зараз він ледь виживає. І останній період аеропорт знаходиться в режимі навчання.

Окрім навчання та оновлення сертифікації, рівненський аеропорт займається й іншою активністю. Зокрема, основною його діяльністю зараз є чартерні перевезення.

Втім, у найближчому майбутньому можна очікувати кардинальних змін. Адже міжнародний аеропорт "Рівне" потрапив до 16-ти регіональних летовищ України, які планують відновити до 2025-го року. На разі, Рівненська ОДА організувала тендери на 5 проєктів модернізації аеропорту.

Загалом, на реконструкцію Міжнародного аеропорту «Рівне» з державного бюджету передбачено понад 75 мільйонів гривень. Проте, за словами директора летовище, усі роботи обійдуться у близько 300 мільйонів гривень. Окрім цього у Рівному відбувається будівництво спорткомплексу на Макарова, у який вже вклали 240 мільйонів гривень і це лише половина. Плюс до цього списку можна додати багатостраждальний стадіон "Авангард", який, теж планували додати до програми "Великого будівництва". Втім, в облдержадміністрації запевняють, що із коштами проблем не буде.

На разі, Рівненська ОДА відіграла 2 тендери на розробку проектнокошторисної документації із реконструкції світосигнальної системи та радіотехнічних обладнань. Які планують облаштувати за 1, або півтора місяці. Інші три проекти оголосили на тендер.





На правах реклами