Ми у Facebook
10.03.2021, 19:40

Членкинею Вищої ради правосуддя стала суддя з Луцька

У середу, 10 березня, з’їзд суддів України обрав останнього, четвертого члена Вищої ради правосуддя за своєю квотою.
Це суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Інна Плахтій. Про це повідомила прес-служба Ради суддів України.

Напередодні делегати XVIII чергового з'їзду суддів обрали суддів Сергія Болотіна, Віталія Саліхова і Валерія Сухового членами Вищої ради правосуддя (ВРП) за квотою з'їзду суддів.

Інна Плахтій – з відомої на Волині суддівської родини.

З 2007 по 2009 роки була помічником, а згодом радником голови Апеляційного суду області. Нині офіційно працює суддею Луцького міськрайонного суду.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя – це незалежний самоврядний орган, який призначає та звільняє суддів, розглядає скарги на них, вживає заходів щодо забезпечення незалежності судів.

Вона складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох — обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, двох — призначає Президент України, двох — обирає Верховна Рада України, двох — обирає з’їзд адвокатів України, двох — обирає всеукраїнська конференція прокурорів, двох — обирає з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Голова Верховного Суду України входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою.

Читайте також:Старий луцький тролейбус тепер возить туристів у Польщі







На правах реклами