Ми у Facebook
18.03.2021, 10:00

МОЗ збільшив інтервал між дозами CoviShield

Міністерство охорони здоров'я збільшило інтервал між введенням першої та другої доз вакцини проти коронавірусу CoviShield з 28 днів до 90 днів.
Про це повідомляє Укрінформ.

«За рекомендаціями Національної технічної групи експертів Міністерство охорони здоров'я збільшило інтервал між щепленнями імунобіологічним препаратом CoviShield з 28 днів до 90 днів», - сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Ляшко зауважив, що обговорення доцільності збільшення терміну розпочалися після того, як 6 березня 2021 року в журналі The Lancet була оприлюднена інформація щодо ефективності однодозної схеми вакцинації з введенням другої дози через 12 тижнів. Рішення про збільшення інтервалу між двома дозами вакцини уже прийняв уряд Великої Британії.

«Враховуючи результати міжнародних досліджень, оперативним штабом МОЗ було прийнято рішення, що для досягнення максимального рівня імунного захисту при вакцині від Oxford/AstraZeneca, виробництва Serum Institute of India та SK Bioscience, доцільно збільшити початковий інтервал між дозами. Це не суперечить інструкції виробника, яка передбачає такий інтервал в рамках 4 - 12 тижнів», - зазначив Віктор Ляшко.

Він повідомив, що вже сьогодні, 17 березня, буде проведена селекторна нарада з регіонами для роз'яснення деталей впровадження нової рекомендації.





На правах реклами