Ми у Facebook
19.03.2021, 18:20

Знищити чи відбудувати: Яка доля чекає на колишній дитячий санаторій «Козинський»?

Що робити з майном колишнього дитячого санаторію «Козинський», вирішували під час виїзного засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з економічних питань та комунальної власності, яку очолює Андрій Пехотін. Участь в засіданні взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його заступник Олексій Бучинський.
Нагадаємо, що після другого етапу медичної реформи заклад, який перебуває в обласній комунальній власності, довелося закрити. Адже санаторні послуги не увійшли до пакету послуг, які фінансуються Національною службою здоров’я України. Тож минув рік, відколи санаторій більше не приймає відвідувачів. Раніше ж тут на оздоровлення приїздили до сотні дітей з різних районів Рівненщини, які мають серцево-судинні патології.

Депутати та представники виконавчого апарату ради побували у Козинській територіальній громаді, оглянули територію, приміщення оздоровниці, поспілкувалися з колишніми її працівниками та керівництвом ТГ.


Власне, саме Козинська громада звернулася до обласної ради з проханням передати цей майновий комплекс у їхню власність.

"Ще депутати попереднього скликання прийняли рішення прийняти цю установу на баланс громади. Адже нашою головною метою було і є, щоби ці приміщення не руйнувалися, а територія у понад два гектари не занепадала. У планах було розмістити в цих приміщеннях відділення хоспісу, адже 8 наших жителів отримують ці послуги в Радивилові, і ми платимо за них з бюджету громад чималі кошти", - повідомив голова Козинської ТГ Іван Школяр.

У триповерховій будівлі колишнього санаторію можна розмістити фельдшерсько-акушерський пункт, а частину вільних площ здавати в оренду, - такі плани також є у місцевих керівників. Однак з бюджетом у 20 млн.грн. реалізувати їх Козинській громаді самотужки буде непросто. Принаймні таку думку висловили присутні на засіданні депутати обласної ради.

"Нам важливо те, що місцева громада зацікавлена не лише зберегти це майно, а й використати його з максимальною користю для місцевого населення. Тому обласна рада, щонайперше наша профільна комісія, готова всіляко у цьому сприяти", - наголосив голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Андрій Пехотін.

У той же час, ставити питання про передачу майна санаторію з обласної власності у власність громади поки зарано, вважають члени комісії. Тож вирішили детально вивчити варіанти про спільне його використання.


Адже балансоутримувачем колишнього санаторію є інший комунальний заклад обласної ради – Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям. Його новий керівник Володимир Боярчук вивчає можливість проводити тут оздоровлення вихованців Центру.

Відділ пресслужби Рівненської обласної ради.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ