Ми у Facebook
23.03.2021, 16:03

Рівненщина: наскільки ефективний вплив лідерів думок на процес вакцинації?

В Україні вирішили залучити осіб, які мають суспільну вагу до процесу вакцинації, аби її популяризувати. Рівненщина теж не залишилася осторонь.
До вакцинальної кампанії вирішили теж залучити лідерів думки, громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот, які згодні на публічну вакцинальну сесію і проживають в Рівненській області.

І, як переконані чиновники, це дало відповідний результат:

"Акція ефективна, тим більше в період, коли є негативна реклама вакцинації в нашій державі. Але завдяки тому, що залучені лідери думок, високопосадовці, керівники на місцях, ми маємо позитивні результати. Особисто я вакцинувався, розумію, що вакцина є якісною, немає побічних реакцій, це дасть можливість не захворіти в майбутньому. Дякую, що до вакцинації долучилися церковні лідери та громадські організації. Ми посилюємо роботу", - сказав на брифінгу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Такої ж думки і його колега:

"ВООЗ визначила 10 загрозливих чинників, які можуть вплинути на медичну систему у різних країнах. І серед них – антивакцинальна кампанія. І залучення лідерів думок протистоїть такій кампанії проти щеплення. Тільки маючи достатньо потужний напружений колективний імунітет, можна подолати епідемію. Єдиний ефективний захист – це вакцина. Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА формує резервні списки бажаючих вакцинуватися залишковими дозами вакцини", - зазначає начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник.





На правах реклами