Ми у Facebook
23.03.2021, 17:19

За шахрайство з орендами квартир рівнян опиниться на лаві підсудних

Чотирьох жителів Рівненщини та одного — із Харкова ошукав зловмисник упродовж лютого цьогоріч. Загальна сума завданого потерпілим збитку становить 12 тисяч 400 гривень.
Слідчі Рівненського районного управління скерували до суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом відносно 36-річного жителя Рівного.

У послужному списку обвинуваченого — численні злочини за шістьма статтями Кримінального кодексу. Нині він підсудний за грабіж, незаконне зберігання наркотиків, крадіжку, незаконні дії з платіжними картками та шахрайство, а також раніше судимий за злочини проти власності та здоров’я людини.

Утім, для 36-річного чоловіка це не стало на заваді до нових «подвигів». На початку лютого він розмістив на одному із сайтів оголошення про здачу в оренду квартири. Клієнти не забарилися. Із одних він брав завдаток, а з інших — передоплату за місяць. Квартиру «здавав» за однією тією ж реальною адресою в обласному центрі. Завчасно підготовлював зобов’язання про передачу помешкання в користування і передавав ключі. Однак, коли винаймачі ними двері так і не змогли відчинити, то телефон «орендодавця» уже був поза зоною.

У результаті проведених першочергових слідчих дій та розшукових заходів працівники карного розшуку вийшли на слід зловмисника. Слідчі Рівненського районного управління зібрали достатньо доказів для повідомлення йому про підозру за фактом шахрайства, вчиненого повторно, за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу та скерували матеріали кримінального провадження на розгляд суду. На період досудового розслідування підозрюваний перебував під домашнім арештом.

Подальшу долю 36-річного зловмисника вирішуватиме суд.

За повідомленням з відділу комунікації поліції Рівненської області.

Нагадаємо, на Рівненщині неповнолітній ударив листоношу сокирою по голові. Рятувальники і поліцейські у квартирі знайшли мертву жінку.





На правах реклами