Ми у Facebook
24.03.2021, 10:40

У рівненському Палаці дітей та молоді особливий театр готує прем`єру вистави «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон»

У рівненському Палаці дітей та молоді діє особливий театр.
Замість слів рухи, а часто просто погляди… Вони не завжди можуть говорити, але їм і не потрібні слова, щоб висловити та донести свої емоції.
Особливий театр «Намисто» рівненського Палацу дітей та молоді вражає своїми постановками та доводить, що створення сприятливих умов для дітей та молоді з особливими потребами – це вже не мрія, а нагальна потреба сьогодення.

"Інклюзія є важливим вектором в стратегії розвитку Палацу дітей та молоді. Нам важливо, щоб кожна дитина яка прийшла в стіни Палацу почувала себе комфортно під час начального процесу. Мені дуже хочеться, щоб всі подивилися, наскільки це активна категорія громадян нашої країни, наскільки вони хочуть соціалізуватися і наскільки вони в змозі інтергуватися в наше суспільство.",
- говорить директор ПДМ Ірина Первушевська.

Перший виступ театру «Намисто» відбувся на сцені ПДМ під час участі у фестивалі творчості людей з інвалідністю "Парафест" у 2015 році з виставою "Ріпка на новий лад".

У 2020-ому році, не зважаючи на пандемію коронавірусу, театр взяв участь у Фестивалі театрів акторів з інвалідністю «Крила online». У травні в рамках Благодійного марафону «З вірою в майбутнє» пройшли онлайн показ вистав. Далі виступ в Луцьку, онлайн участь в Міжнародну фестивалі інклюзивного театру «Шлях», та перемога у всеукраїнському театральному конкурсі «Перевтілення», вдалий виступ на Міжнародному інтеграційному фестивалі «Сонячна хвиля», м. Київ.

2021 рік розпочався онлайн участю в «Театральному гепінінгу» з нагоди 80-річчя Палацу дітей та молоді.

Зараз колектив працює над постановкою пластичної вистави «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон» Річарда Баха.

Повідомляє пресслужба Рівненської міської ради.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини