Ми у Facebook
25.03.2021, 17:16

У Рівному буде концерт «Sorrento Classica»

В концерті беруть участь: Олена Удрас (орган м. Одеса), Ірина Криворученко Заслужена артистка України (меццо-сопрано), академічний камерний оркестр, диригент Паоло Скібілія (Італія).
Олена Удрас – закінчила Одеську державну консерваторію імені А.В. Нежданової в 1989 році, клас професора А.Б. Зелінського. Працює концертмейстером кафедри сольного співу. Проходила курс майстер-класів у німецького органіста Хольгера Херінга (Берлін, Німеччина). Веде активну концертну діяльність. Грала органні концерти у Потсдамі, Бранденбурзі, Магдебурзі, Вільденбрухе, Вердері (Німеччина), в Дніпропетровську, Києві, Львові, Бердянську, Летичеві, Кам’янці-Подільському (Україна), в Курську (Росія). В Одесі грає постійно концертні програми для органу соло і за участю солістів у лютеранському соборі Св. Павла і реформатської пресвітеріанської церкви. Грала органні концерти з камерним оркестром п/у І.Л. Шаврука, з хором п/у Н.Г. Заболотної, а також з солістами О. Ріхтер (сопрано). О. Вишневської (меццо-сопрано), А. Кулієвої (сопрано), Е. Стаховської (сопрано), А. Поліхроніді (меццо-сопрано), Є. Немченко (меццо-сопрано), В. Козаковим (віолончель), А. Дідик (віолончель), І. Борухом (труба), А. Суханової (флейта), В. Дзісюк (флейта), А. Степанової (саксофон), Е. Гудіной (флейта) та ін.




Гастролювала в Іспанії в складі симфонічного оркестру. Грала в Одеській філармонії «Stabat Mater» з камерним оркестром І.Шаврука (меццо-сопрано О. Вішневська) і концертну програму «Вівальді, браво!» з О. Ріхтер. Є автором органних творів «Пісня дельфіна», «Дорога», «Над гірськими вершинами», Прелюдії, Фантазії, Органного триптиха, та ін, а також для органу з солістами: «Сонет» на вірши Ш. Бодлера (для сопрано, віолончелі, флейти або саксофона, і органу), «Молитва» (сл. О. Удрас, для сопрано, меццо-сопрано, двох віолончелей та органа), «Покаяння» (для сопрано, меццо-сопрано, двох віолончелей та органа), «Ave Maria» (для меццо-сопрано, віолончелі та органу), а також автор музики для фільму «Поза грою». Є автором органних транскрипцій. Написала роботу «Традиції високого вокалу і творчість Ф. Шопена» і виступала на сьомий Міжнародної науково-практичної конференції. Учасник багатьох Міжнародних органних фестивалів.

Ірина Криворученко Заслужена артистка України (меццо-сопрано)

Закінчила Одеську консерваторію. У 2008 році Ірина Криворученко стала Лауреаткою Міжнародного конкурсу “Мистецтво XXI століття” (сольний академічний спів, IV премія, Київ-Ворзель). У професійному доробку артистки кращі зразки зарубіжної та вітчизняної вокальної музики: арії та сцени з опер Дж. Верді, Дж. Россіні, К. Сен-Санса; романси П. Чайковського, С. Рахманінова, М. Лисенка, О. Білаша, М. Жербіна, Ф. Надененка, українські народні пісні. В 2015 році артистка отримала почесне звання «Заслужений артист України».

Паоло СКІБІЛІЯ – піаніст, музикант-промоутер та диригент. Він народився в Італії. У 1988 році в Наполі він навчався разом із Серхіо Фіорентино, Георге Шендором, Пітером Розелем, Даном Григоре в Імольській Академії фортепіано. Він здобув стипендію за програмою «Губернатор» та отримав кваліфікацію в «Школі високої музики досконалості» Центральної та Східної Європи (Салуццо – Торіно), з Олександром Лонкічем та Жаном Фассіною та в Державній академії академії «Забреб» з Володимиром Крпаном (студентом А. Б. Мікеланджелі). Він може похвалитися більш ніж 600 виступами в усіх італійських провінціях та за кордоном (Німеччина, Іспанія, Швеція, Острів, Польща, Румунія, Хорватія, Сербія, Україна, Тайланд, Корея, Тайвань) для відомих фестивалів, установ, концертних залів, як соліст, диригент камерної музики та оркестру. Як соліст: Молдова Радіо – ТБ, Тиранське радіо-телебачення, Московська консерваторія, Івано-

Франківська Флармонія (Україна). Камерна музика: Duo Darclèe (25 років діяльності), Duo Caruso, I Solisti dell’Accademia di Napoli, I Solisti del San Carlo di Napoli, “Ансамбль Belle Epoque”, “Trio Ibert”. Грав з першими голосами: Вінченцо Костанцо – тенор (премія «Оскар Лірики 2014»), Антонія Емануела Марія Палацо – сопран, Федеріко Парисі – тенор (один із голосів знаменитого «Чотири тенора»), Антоніо Сарнеллі де Сільва – барітон, Блаженка Міліч (Opera Croazia), Дж. Лесая (Opera Slovena, K. Eickstaedt (Opera Munchen) Майкл Аспінал – сопраніст, Avon Stuart – духовний баритон, Raymond Björling – тенор (син Юссі Бьорлінга), хор «Opera Viva – Opera Vox» Собор Стокгольма Duo Caruso, Duo Sorrento, Duo Darclèe. Оркестри: Solisti di S. Carlo, I Solisti dell’Accademia di Napoli, Молдова-радіо – Тв, Tirana Radio-Tv, Московська консерваторія (Росія), Універсо, Чернівський, Івано-Франківськ , Київ , Суми, Маріуполь, Луганськ. Маріуполь, Хмельницький (Україна), оркестр Нуова Чорногорі. Він є професором фортепіано в Італії, в Державній музичній школі, проходив спеціальний курс «Наполетівський технічний принцип фортепіанної школи». Є президентом «Концертного товариства Сорренто», арт-керівником Міжнародного фестивалю в Сорренто «Сорренто Класика» та інших важливих міжнародних фестивалів в Італії (Наполі , Узбережжя Сорренто та Амальфі) та промоутером видатних італійських та зарубіжних оркестрів, камерних колективів, солістів та артистів.

Концерт відбудеться 28 березня о 17.00.

Квитки можна придбати в касах органного залу. Або за посиланням: https://ticketclub.com.ua/eventsession/12432/





На правах реклами