Ми у Facebook
31.03.2021, 17:00

Якісним інтернетом забезпечать десятки віддалених сіл Рівненщини

Звернувшись до Міністерства цифрової трансформації України, громади отримають 100% фінансування. Держава пропонує співпрацю і для місцевих провайдерів.
Про це повідомляє Рівненська ОДА.

«Йдеться про партнерську допомогу із частковим відшкодуванням вартості ваших послуг. Адже ми розуміємо, якщо в селі замала кількість потенційних абонентів, оператору не вигідно будувати там інфраструктуру. Тому Міністерство цифрової трансформації України пропонує таке рішення: оплатити прокладання оптоволкна до соціальних об'єктів у селах, де ще немає широкосмугового доступу до інтернету. А далі гравці ринку зможуть самостійно залучати абонентів», - розповіла заступник голови ОДА Іванна Смачило.

За її словами, для отримання субвенції головам громад необхідно зібрати інформацію про покриття волоконно-оптичними мережами у їх селах. Адже нині на Рівненщині є понад 250 сіл, де відсутнє інтернет-підключення.

Для отримання співфінансування від держави для громад необхідно налагодити комунікацію з операторами, які працюють в регіоні. Останній крок — подати заявку для отримання фінансування в електронному вигляді на порталі Дія.

Загалом по Україні буде спрямовано 500 млн грн інтернет-субвенції.
Кожен населений пункт, котрий має хоча б один соціальний об’єкт та де відсутній швидкісний інтернет вже може претендувати на інтернет-субвенцію.
Варто зазначити, що держава витрачатиме ресурси тільки на сучасні технологічні рішення, які будуть актуальні протягом десятків років. Кошти розподілятимуть за рейтинговим принципом.





На правах реклами