Ми у Facebook
02.04.2021, 12:00

Коли збудують сміттєпереробний завод у Рівному

Відомо, що термін експлуатації Рівненського сміттєвого полігону завершиться у 2028 році.

Щоб уникнути сміттєвого колапсу міська влада Рівного працює над можливими варіантами вирішення цієї проблеми.

За дорученням міського голови Рівного Олександра Третяка до Рівного запросили потенційних інвесторів, які займаються будівництвом сміттєпереробних станцій.


– Ми розглянули пропозиції кількох компаній. Зокрема, сьогодні повторно зустрілися з однією з потужних Українських компаній. Вони презентували свій проект. Пропонують побудувати сортувальний комплекс з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом, – розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Під час зустрічі із представниками компанії “Sater” міський голова Рівного спільно з профільними заступниками детально обговорили технічні питання, економічну та екологічну складову цього проекту.

Представники компанії “Sater” пропонують спорудити у Рівному сортувальний комплекс і ТЕЦ, яка працюватиме на біомасі. За словами представників компанії, поява такого комплексу дасть можливість вирішити проблему утилізації та перероблення відходів. Також, інвестори гарантують додаткові робочі місця, покращення екологічної ситуації, а також сплату податків у місцевий бюджет.





На правах реклами