Ми у Facebook
05.04.2021, 19:25

Росія підводить війська: як на Рівненщині відслідковують ситуацію на кордоні з Білоруссю?

Росія та Білорусь проводять спільні військові навчання «Запад 2021». І вони відбуваються на межі з Рівненщиною.
Як повідомляло ОГО, з кордону йде перепросування російських військ.

З нашого боку за ситуацією стежать:

- По центральним телеканалам прозвучала інформація про скупчення російських військ на східних і північних кордонах України. Ми ж чітко керуємося інформацією Генштабу. Відповідно Збройні Сили України реагують на цю ситуацію. Й готуються до всіляких можливих провокацій на кордоні. Як з території Росії, так і з території Білорусі. Нещодавно Верховна Рада України прийняла важливий закон щодо укомплектування збройних сил резервістами за рішенням Президента України, не проводячи мобілізацію. Ідеться про резервістів, які звільнилися зі збройних сил протягом останніх шести років. І мають великий досвід, у т.ч. й бойових дій. Поки що ніяких активних дій на кордоні з Білорусі з нашою областю немає. Наші правоохоронні органи, СБУ відслідковують ситуацію. І наші Збройні Сили готові захищати нашу країну на всій її території, - , - сказав на брифінгу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, з початку 2021 на окуповані території Донецької і Луганської областей з Росії завезли близько 19 тис. тонн пального, 335 тонн боєприпасів, 35 автомобілів, 3 танки, реактивні систем залпового вогню і спецтехніка.

Нагадаємо, ще у 2017 році, тодішній перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив, що Росія може використати територію Білорусі для вторгнення своїх військ в Україну. І тоді, на його думку, могли використати навчання Запад 2017.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ