Подати
оголошення

07.04.2021, 12:55

Шоколадні кекси "Брауні": як приготувати ароматний десерт

Кекси – це смачна солодка випічка з бісквітного або дріжджового тіста. Аби збагатити смак цієї випічки, у кекси часто додають родзинки, горіхи, повидло, цукати та присипають їх цукровою пудрою.

Шоколадні кекси "Брауні"

-Борошно – 100 г
-масло вершкове – 180 г
-шоколад – 100 г
-цукор – 200 г
-яйця – 4 шт.
-какао – 40 г
-розпушувач – 1 ч.л.

Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані, трохи остудити і злегка збити міксером. Додати цукор і знову добре збити. Далі по одному додаємо яйця і після кожного збиваємо масу впродовж хвилини. В окрему ємність просіюємо борошно, какао і розпушувач. Об’єднуємо сухі й рідкі інгредієнти та вимішуємо тісто до однорідності.

Додамо, силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.

Розкладаємо тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексиків). Випікаємо кекси в розігрітій до 180°С духовці близько 20 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника. Остуджені кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.


Кекси будуть чудовим апетитним доповненням до улюбленого чаю чи кави.