Ми у Facebook
07.04.2021, 12:55

Шоколадні кекси "Брауні": як приготувати ароматний десерт

Кекси – це смачна солодка випічка з бісквітного або дріжджового тіста. Аби збагатити смак цієї випічки, у кекси часто додають родзинки, горіхи, повидло, цукати та присипають їх цукровою пудрою.

Шоколадні кекси "Брауні"

-Борошно – 100 г
-масло вершкове – 180 г
-шоколад – 100 г
-цукор – 200 г
-яйця – 4 шт.
-какао – 40 г
-розпушувач – 1 ч.л.

Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані, трохи остудити і злегка збити міксером. Додати цукор і знову добре збити. Далі по одному додаємо яйця і після кожного збиваємо масу впродовж хвилини. В окрему ємність просіюємо борошно, какао і розпушувач. Об’єднуємо сухі й рідкі інгредієнти та вимішуємо тісто до однорідності.

Додамо, силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.

Розкладаємо тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексиків). Випікаємо кекси в розігрітій до 180°С духовці близько 20 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника. Остуджені кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.


Кекси будуть чудовим апетитним доповненням до улюбленого чаю чи кави.







На правах реклами