Ми у Facebook
10.04.2021, 09:00

У Рівнераді обговорили питання територіальної оборони Рівненщини

Міський голова Рівного Олександр Третяк спільно з профільним заступником Юрієм Поліщуком зустрілися з військовим комісаром Рівненського обласного ТЦК та СП полковником Андрієм Наконечним та командиром в/ч А7032 полковником Олександром Цисьом.
Про це інформує Рівненська міська рада.

Під час зустрічі обговорили зміни до законопроекту №4504 «Про територіальну оборону». У запропонованому законопроекті до керівного складу штабу територіальної оборони не входить очільник міста. Відтак, під час особливого періоду та інших передбачених Законом ситуацій ми не зможемо оперативно приймати ефективні рішення.

"Мені, як міському голові, надважливе питання територіальної оборони України. Зараз, як ніколи, воно потребує максимальної уваги з боку влади. Впевнений, що підвищити рівень обороноздатності нашої держави можна завдяки створенню ефективної системи управління територіальної оборони, а також забезпечивши постійний рівень готовності та боєздатності сил, які залучаються до виконання таких завдань", - наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Профільний заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук і сам був учасником бойових дій у 2014 році з моменту російської агресії в Луганській та Донецькій областях України. Тому з власного досвіду знає про важливість розгортання підрозділів територіальної оборони, а також їх постійній та дієвій підготовці.
Присутні обговорили питання можливості надання приміщень, а також фінансової та матеріальної допомоги; формування на території громади окремих підрозділів, які будуть надавати допомогу у мирний час.

Читайте також:
В Україні стартував весняний призов





На правах реклами