Ми у Facebook
11.04.2021, 18:27

Бісквітний "Медовик" за 30 хвилин

Усі ми любимо смачненько поїсти, особливо коли справа доходить до солодкого. "Медовик" є доволі популярним десертом, проте часто нас відлякує те, що його потрібно довго готувати. Тож бісквітний "Медовик" підійде для тих, хто не хоче витрачати багато часу, стоячи на кухні.

Тісто:



- 4 яйця
- 1 ст. цукор
- 2-3 ст. ложки меду
- 1,5 ст борошна
- 1 ч.л соди (погасити лимонним соком або оцтом)

Крем: (розрахований на 2-хкілограммовий медовик або на 8 коржів 26 см.)



- сметана 20-25% (відважена) - 1 кг
- цукор - 220 гр
- вершкове масло, розм'якшене - 185 гр

Формуємо тісто:



Жовтки відокремити від білків. Білки збити з половиною цукру до густоти. Жовтки збити в пишну білу піну з цукром, що залишився. Мед поставити на вогонь (для цього ємність потрібно брати з високими стінками, оскільки при додаванні соди мед почне пінитися). Коли мед підігрівся додати гашену соду. Варити до появи світло-коричневого кольору.

У жовтки додати 1/2 частину збитих білків, акуратно перемішати, додати борошно, перемішати.

Додати мед.

Додати білки, що залишилися.

Форму застелити пергаментом, боки змастити олією. Бісквіт випікати в розігрітій духовці (180 градусів) 30 хвилин. Готовність перевірити шпажкою: вона повинна бути абсолютно сухою.

Готуємо крем:



Сметану кладемо в ємність, додаємо цукор і ставимо на водяну баню так, щоб ємність зі сметаною була занурена в ледь киплячу воду.

Перемішуємо сметану з цукром кожні 5-10 хвилин, чекаємо карамелизації цукру - коли сметана отримає легкий карамельний відтінок.

Знімаємо сємність зв огню, кладемо розм'якшене вершкове масло, нарізане невеликими кубиками, і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Охолоджуємо крем до кімнатної температури.





На правах реклами