Ми у Facebook
13.04.2021, 20:00

У Рівному поки не планують посилювати карантин

У Рівному поки не планують вводити додаткові обмеження. Про це сьогодні повідомив заступник міського голови з медичних питань Юрій Поліщук.
За його словами, останні півтора місяці були надзвичайно складними. Станом на 2 березня 2021 року в Рівному було 490 хворих на коронавірус, а на 12 квітня в місті налічувалось вже 3736 хворих. Зростання було більш ніж в 7,5 разів.

Юрій Поліщук додав, що сьогодні зафіксували найнижчий показник захворюваності за останні декілька тижнів:

"Сьогодні вперше за останні тижні ми маємо зниження показників захворюваності. Кількість хворих за добу зменшилась на 91 особу. Рано говорити про стійку позитивну динаміку, але це важливий факт".



Посилювати карантинні обмеження у Рівному поки не планують, а у випадку зменшення кількості хворих - обмежувальні заходи можуть і полегшити.

"На сьогоднішній день в місті не планується введення додаткових обмежувальних заходів. Разом з цим, відбувається жорсткий контроль за дотриманням діючих санітарно-епідемічних норм. Працівники управління ДСНС, Держспоживслужби, поліції здійснюють постійні систематичні перевірки ТРЦ, ринків, торгових точок, аптек, перукарень, лікувальних закладів та інших місць скупчення людей з метою виявлення та попередження порушень санітарно-епідемічного режиму. У випадку збереження стійкої позитивної динаміки показників захворюваності на коронавірус в місті може розглядатись певна лібералізація карантинних заходів. Разом з цим, послаблення контролю за дотриманням визначених обмежень не планується".





На правах реклами