Ми у Facebook
14.04.2021, 08:15

Як зберегти шкіру обличчя чистою - ТОП-5 порад

Кожен з нас хоче мати чисту та сяючу шкіру обличчя, і це не залежить від віку чи статі. Тим паче, сьогодні, коли зі своїх гаджетів ми дивимось на ідеальні обличчя блогерів чи пересічних людей. Тож ми підготували кілька порад, які допоможуть зробити вашу шкіру ще більш красивою.
1. Мийте обличчя не менше двох і не більше трьох разів на день

Якщо ви володієте жирним типом шкіри, або вона схильна до регулярних висипань, не шкодуйте води і мийте обличчя, як мінімум, зранку і ввечері.

Було проведено дослідження, учасників якого попросили вмиватися 1, 2 чи 4 рази на день протягом 6 тижнів. Значне покращення виявили у тих, хто мив обличчя двічі на день. Учасники, які мили обличчя 1 або 4 рази на день, мали найбільше зростання прищів.

2. Уникайте дотиків до обличчя впродовж дня

Це дуже важко, проте саме таким чином бруд і бактерії з ваших рук потрапляють на обличчя. Торкайтеся шкіри лише під час очищення, зволоження або нанесення сонцезахисного крему чи макіяжу і переконайтеся, що ваші руки чисті.

3. Щодня наносьте зволожувальний крем

Навіть якщо у вас жирна шкіра, все одно важливо наносити зволожувальний крем, щоб шкіра отримувала поживні компоненти. Щоб захистити свою шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів сонця, шукайте зволожувальний крем, що також містить сонцезахисний крем з SPF 30 або вище.

4. Користуйтесь засобами проти прищів

За даними Aмериканської академії дерматології (AAD), ряд сучасних засобів можуть допомогти в боротьбі з акне. Ключовим є знайти той, який підійде саме вам і вашому типу прищів.

Залежно від типу, Академія радить:

Камедон (чорні цятки та прості гульки). Шукайте продукти з вмістом ретиноїдів;
Легкі прищики. З ними може допомогти бензоїл пероксид, можна в поєднанні з ретиноїдами;
Прищі через запалення (пустули наприклад): рекомендують 5% гель дапсон, особливо дорослим жінкам;
Прищі з рубцями: можуть допомогти зменшити акне та ризики таких рубців препарати з азелаїновою кислотою.

5. Висипайтесь

Так, це теж важливо. Коли ви замало спите, шкіра може частіше "ламатись".

За даними дослідження 2015 року, більше 65% учасників дослідження, які почувалися втомленими, мали прищі.

Вчені припустили, що в деяких випадках брак сну може призводити до того, що тіло вивільняє запальні компоненти. А вони можуть призвести до прищів. Тому старайтесь спати 7-9 годин.





На правах реклами