Ми у Facebook
14.04.2021, 12:20

Вчені: коли в Україні можна очікувати зменшення смертності від COVID-19?

Україна пройшла пікові значення виявлень нових випадків коронавірусної хвороби за добу, зниження смертності можна очікувати з наступного тижня.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на огляд епідемічної ситуації Національною академією наук України.

"За тиждень 7.04–13.04.2021 р. в Україні було пройдено пік кількості нових виявлень за день. Хоча дані офіційної статистики можуть бути незначно спотворені через нерегулярність внесення застарілих випадків, але динаміка загальної кількості позитивних ПЛР-тестів вказує, що період плато пройдено і почалося зниження", - йдеться в дослідженні.

В НАНУ зазначають, що за летальними випадками піковий період ще не подолано, початок зниження смертності можна очікувати наступного тижня. Також Україна проходить піковий період за кількістю госпіталізацій. Кількість пацієнтів на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ) зросла на 9%, число хворих у відділеннях інтенсивної терапії збільшилося на 5%.

"Кількість нових госпіталізацій почала повільно знижуватись, але наповненість ліжок, забезпечених подачею кисню, все ще зростає. Поліпшення госпітальної динаміки очікується приблизно через 2 тижні", - прогнозують у НАНУ.

Читайте також:
Скільки українців вже отримали COVID-щеплення?
Коронавірус: оновлена статистика Рівного





На правах реклами