Ми у Facebook
15.04.2021, 18:35

COVID-19: працівників якої сфери щеплять першочергово на Рівненщині

Працівників освіти, що залучені до проведення ЗНО у 2021 році, за їхнім бажанням, щеплюватимуть вакциною CoronaVac проти коронавірусу. Виробником вакцини, що надійшла до України 25 березня є Sinovac Biotech.
Як повідомляють у Рівненській ОДА, освітян вакцинуватимуть мобільні бригади з імунізації. За координацію процесів, формування списків охочих вакцинуватись та планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації. На Рівненщині – це заступниця начальника управління охорони здоров’я ОДА Олена Гандзюк.

«Проведення зовнішнього незалежного оцінювання з дотриманням заходів безпеки є важливим та необхідним етапом для початку вступної кампанії 2021 року. Дякую своїм колегам з Міністерства охорони здоров’я за те, що підтримали позицію щодо першочергової вакцинації освітян та працівників, які залучені до проведення ЗНО. Хочу наголосити, що вакцинування відбуватиметься добровільно. Наше основне завдання – організація безпечних умов для проходження тестування», – коментує Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Працівники освіти, які залучені до ЗНО та хочуть вакцинуватися, можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти обласних державних адміністрацій. Через 28 днів після введення першої дози працівників сфери освіти, за їхнім бажанням, вакцинують другою дозою з цієї ж партії вакцин CoronaVac. За кожним щепленим першою дозою буде зарезервована друга доза із цієї ж партії.

Окрім працівників, що залучені до ЗНО, першою партією вакцини CoronaVac щеплюватимуть маломобільні групи населення, а також тих, хто за ними доглядає, олімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, та співробітників патрульної поліції й Державної міграційної служби.





На правах реклами