Ми у Facebook
16.04.2021, 15:30

Яка зараз ситуація на білоруському кордоні, який неподалік Рівненщини?

фото з glavcom.ua.

Росія та Білорусь проводять неподалік Рівненщини, на території Білорусі, військові навчання "Запад 2021".
У сусідній Білорусі, за 60 кілометрів від Рівненщини, закордонний російський військовий округ «Білорусь» модернізується зброєю, живою силою та технікою. Українське командування очікує, що незабаром біля українського кордону і в Криму Росія збере ще до 25 батальйонних тактичних груп.

Яка нині ситуація на білорусько-українському кордоні розповіли чиновники:

"Ситуація на частині білоруського кордону, який проходить територією Рівненщини, постійно контролюється. Ситуація на особистому контролі голови РОДА Віталія Коваля. Відбувається постійний обмін інформацією з силовими структурами, відповідальними за безпеку і оборону України. На даний час передбачено низку заходів, які посилюють контроль у прикордонній зоні. Ситуація зараз стабільна. Фактів провокацій чи інших протиправних дій не зафіксовано. Сьогодні під головуванням Віталія Коваля відбулася нарада з військовими та правоохоронними органами. Обговорили сценарії розвитку подій, заслухали представників СБУ, нацполіції, прокуратури, ОК «Захід» та прикордонного загону. Загострення і скупчення військової техніки на кордоні з Білоруссю немає, все працює у штатному режимі, тримаємо ситуацію на контролі, до будь-яких можливих викликів ми готові. Хочу закликати громадян довіряти тільки офіційній інформації", - сказав на брифінгу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, ще у 2017 році, тодішній перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив, що Росія може використати територію Білорусі для вторгнення своїх військ в Україну. І тоді, на його думку, могли використати навчання Запад 2017.





На правах реклами