Ми у Facebook
20.04.2021, 15:00

У Рівненській ОДА відбулася зустріч із чорнобильцями

Напередодні вшанування 35-х роковин Чорнобильської катастрофи у Рівненській ОДА відбувся круглий стіл з чорнобильцями.
Як інформує Рівненська ОДА, на зустрічі були присутні заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, представники галузевих управлінь, які опікуються питаннями соціального захисту, медичного та пенсійного забезпечення громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Обласна влада прикладає максимум зусиль, аби вирішувати питання жителів нашої області, які постраждали від Чорнобильської катастрофи. В першу чергу – це соціальні питання. На сьогодні різні види соціальних пільг отримують 315 тисяч чорнобильців, з них - майже 3,5 тисячі ліквідаторів», - зазначила Людмила Шатковська.

Також вона зазначила, що на цей рік для вирішення питань соціального захисту для чорнобильців Рівненщини передбачено понад 420 млн грн, що майже на 80 млн більше від суми минулого року.

Також днями Уряд збільшив розміри допомоги на санаторно-курортне лікування для цієї категорії. Це дає можливість посилювати соціальні гарантії пільговиків.
Під час заходу представники РОГО ВГО інвалідів «Союз Чорнобиль України» озвучили актуальні проблеми вартості путівок та надання медичних послуг у санаторіях, нарахування пенсій, забезпечення ліками, придбання квартир, тощо.
Присутні обмінялися думками про можливі шляхи їх вирішення як на місцях, так і в органах влади вищих рівнів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ