Ми у Facebook
22.04.2021, 18:03

На сході України продовжують стріляти

скрін з відео оос

З початку цієї доби зафіксували 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.
Неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та протитанкової гармати, а біля селища ЗАЙЦЕВЕ – з мінометів калібру 82 мм. Поблизу КРАСНОГОРІВКИ загарбники відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

З протитанкових ракетних комплексів окупанти обстріляли позиції наших захисників поблизу населеного пункту ШУМИ.

Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення не сумісне з життям.

Командування та особовий склад оперативно-тактичного угруповання «Північ» висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Поблизу ПІСКІВ російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік МАЙОРСЬКА, противник вів вогонь по нашим позиціям з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Збройні Сили України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 7 гектарів території та передали на знищення 97 вибухонебезпечних предметів.

Слава Україні!

За повідомленням з прес-центру ООС.

Дізнайтеся, яка зараз ситуація у зоні проведення ООС? Україна запропонувала великодній обмін полоненими





На правах реклами