Як розфарбувати крашанки різними кольорами в домашніх умовах?
Зелений колір
Зелений колір дають морквяне бадилля, сушений шпинат, петрушка, кропива, відвар чорниці+куркума.
Спосіб 1-й: на 2-3 яйця і 0,5 літра води взяти приблизно жменю морквяного бадилля. Варити 30 хвилин. Опустити яйця.
Спосіб 2-й: відварити яйця з настоєм сушеної кропиви (на літр води 3 ст л подрібненої кропиви).
Спосіб 3-й: на 1 л відвару чорниці — 2-3 повні чайні ложки порошку куркуми. Куркуму, щоб уникнути появи грудок, попередньо розтерти з водою в невеликому посуді і тільки потім помістити у відвар чорниці.
Жовтий колір
Жовтий колір дає відвар ромашки аптечної з додаванням куркуми і моркви, а також зелений чай, насіння селери (попередньо прокип’ячене), або кмин (попередньо прокип’ятити).
Спосіб 1-й: взяти 1 літр води, по 3 столові ложки порошку куркуми/каррі і тертої червоної моркви, варити 30 хвилин.
Спосіб 2-й: взяти 1 літр води, 4 або 5 пакетиків ромашки аптечної, варити 20-30 хв.
Спосіб 3-й: кинути у воду щіпку куркуми, прокип’ятити воду 15 хвилин, потім занурити в неї яйця.
Помаранчевий колір
Помаранчевий колір дає сік апельсинової цедри, сік мандаринової цедри, сік червоної моркви, червоний мелений перець.
Спосіб 1-ий: 4 ст. ложки паприки потрібно варити 30 хвилин в каструлі зі склянкою води, після цього помістити у відвар яйця.
Спосіб 2-ий: в морквяний сік додати куркуму, трохи розвести гарячою водою і помістити в розчин гарячі, щойно відварені яйця.(пропорції довільні й залежать від того, який відтінок вам більше подобається).
Червоний колір
Червоний колір дає сік гранату, консервована вишня з соком малини.
Приготування барвника: залити кору та/або гілки вишні водою і відварити. Якщо залишити відвар на ніч, колір буде більш інтенсивним. Потім процідити настій і відварити в ньому яйця. В залежності від часу витримки можна отримати колір різної інтенсивності і відтінку.
Блакитний, синій, фіолетовий кольори
Блакитний, синій, фіолетовий кольори колір можна отримати за допомогою чорниці, брусниці або лохини (ягода повинна бути замороженою з минулого року), листя червонокачанної капусти — відвар буде червоним, але яйця забарвляться в синій колір.
Спосіб 1-й: ягоди чорниці недовго поварити і процідити. Остудити. Покласти миті в теплій воді яйця і зварити. Інтенсивність кольору залежить від концентрації — кількості ягід на обсяг води. Щоб колір вийшов фіолетовим, чорниці потрібно взяти трохи більше, ніж для синього кольору, і дати настоятися кілька годин перед тим, як варити в цьому відварі яйця.
Спосіб 2-й: 2 невеликих качани червонокачанної капусти дрібно нарізати, залити 0,5 л окропу, додати 6 ст.л. 9% -ного оцту і дати настоятися ніч. Відварені яйця повністю занурити в цей настій і залишити на час, необхідний для отримання потрібного відтінку. Щоб отримати дуже насичений колір, яйця можна залишити в настої на ніч.
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 171
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 168
Вчасний полив допоможе вберегти розсаду від заморозків
Дощування може захистити рослини, особливо коли передбачаються короткочасні зниження температури. Дізнайтеся, як це правильно зробити.
переглядів: 166
На двох вулицях Рівного не буде води
Сьогодні, 23 квітня, з 12.10 через пошкодження водопроводу частково відсутнє водопостачання на вул.Міцкевича та вул.Героїв Поліції (частково).
переглядів: 261
Автоматичне призначення житлової субсидії: кому потрібно звернутися із заявою
З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично.
переглядів: 1119