Ми у Facebook
19.05.2021, 16:40

Польща планує вакцинувати українських заробітчан на кордоні

Українскі заробітчани, які приїжджають працювати до Польщі, зможуть вакцинуватися від коронавірусу однодозовим препаратом Johnson & Johnson на кордоні.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

«Це буде як фільтр, що захищає країну від занесення коронавірусу ззовні. Уже тепер на наших пунктах тестування біля кордону з Україною ми щодня фіксуємо кількох заражених людей. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, також повинні бути щеплені, що посилить наш захист», - проінформував голова медичного центру «CM Medyk» у Ряшеві Станіслав Мазур, один із організаторів кампанії щеплень на Підкарпатті.

Як говорить Станіслав Мазур, нашим громадянам, які їдуть до Польщі, пропонуватимуть вакцину Johnson & Johnson. Застосування такого однодозового препарату зумовить уникнення можливих ускладнень при введення другої дози.

Якщо говорити про Польщу, то там, за словами речника Міністерства охорони здоров’я Войцєха Андрусевича, для отримання щеплення не потрібно мати дозвіл на постійне проживання в цій країні. Посадовець стверджує, що COVID-щеплення в ПР доступні іноземцям та навіть незастрахованим особам.

Як повідомлялося раніше, вакцина від Johnson & Johnson - однокомпонентна, для щеплення потрібна тільки одна її доза.





На правах реклами