Ми у Facebook
20.05.2021, 09:53

Рівне може залишитись без гарячої води і опалення

Через дії Уряду - під загрозою опалювальний сезон у Рівному та всіх містах України.
Відсьогодні Кабінет Міністрів України припиняє регулювання ціни на газ для теплокомуненерго (ТКЕ) і більше не буде фіксувати оптову ціну на газ для теплоелектроцентралей (ТЕЦ). Відтак, комунальні підприємства повинні будуть платити за ринковими цінами та наперед. А вона значно вища за ціну, яка закладена у тариф для населення. Це призведе до того, що тарифи різко зростуть.

9 лютого 2021 року Асоціація міст України підписала меморандум з Урядом, відповідно до якого він зобов’язаний знайти механізми компенсації місцевим підприємствам теплокомуненерго. Іншими словами - покрити різницю між ринковою ціною газу і тією, яка закладена у тарифі для населення.

Попри те, що всі міста виконали свої зобов’язання - Уряд не виконав свою обіцянку. А саме - не продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов’язків та припинив регулювання ціни на газ для комунальних підприємств теплоенергетики. Натомість, знову переклали фінансове навантаження на регіони.

Через такі дії Уряду - під загрозою опалювальний сезон у Рівному та всіх містах України.

Вважаю такий вчинок Уряду неприпустимим!
Гаряча вода та тепло мають бути доступними для населення! Жителі нашої Рівненської територіальної громади не повинні страждати через байдужість Уряду!

Спільно з Асоціацією міст України будемо робити все можливе, аби Уряд таки згадав та виконав свої зобов‘язання викладенні у підписаному, ще три місяці тому, Меморандумі.





На правах реклами