Ми у Facebook
26.05.2021, 10:00

Готуємо м'яке вівсяне печиво для дітей

Домашнє печиво завжди краще і корисніше магазинного. А готувати його з дітьми - одне задоволення. Спробуйте приготувати це м'яке вівсяне печиво з хрумкою скоринкою, і ви будете в захваті.
Інгредієнти:

- 1 чашка дрібно перемелених вівсяних пластівців (молоти помірно, не в борошно)
- 3/4 чашки цільнозернового борошна
- 1 1/2 чашки вівсяних пластівців
- 1 1/2 ч.л. розпушувача
- 1 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. кориці
- 2 чашки світло-коричневого цукру (це в оригіналі, можна сміливо зменшувати вдвічі)
- 160 гр вершкового масла, кімнатної температури (до половини масла можна замінити яблучним пюре)
- 3 великих яйця
- 2 1/2 ч.л. ванільного екстракту
- 1 1/2 чашки волоських горіхів (165 гр) обсмажити в духовці і подрібнити
- 1 чашка фініків (150 гр) видалити кісточки і нарізати
- рослинне масло для змащування форм.

Чашка = 240 мл.

Приготування:

- Розігріти духовку до 175 градусів. Змішати мелені пластівці, борошно, 1 чашку цілих пластівців, розпушувач, сіль, корицю.
- Окремо збити масло з цукром. Додати яйця по одному, перемішати, додати ваніль.
- На низькій швидкості вмішати сухі інгредієнти. Вмішати фініки і горіхи.
- Змастити форму 22х32 см рослинним маслом (або вистелити папером для випічки). Розподілити тісто по формі і посипати пластівцями. Випікати близько 35 хвилин до золотистого кольору і "сухої зубочистки". Охолодити у формі, поставленої на решітку. Розрізати на квадратики.





На правах реклами