06.06.2021, 21:43

Ягідний тортик зі сметанною заливкою: дешево та смачно

Хочете почастувати своїх близьким чимось смачним, маючи під рукою мінімум інгредієнтів. Тоді цей літній ягідний рецепт точно для вас. Смачного!
Інгредієнти:

- Борошно - 200 г
- Вершкове масло - 100 г
- Цукор - 1 ст. л.
- Яйця - 1 шт.

Для начинки:

- Сметана 20% - 300 г
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 3 ст. л.
- Цукор - 4 ст. л.
- Ванілін - за смаком
- Ягоди або фрукти (будь-які) - 500 г

Приготування:

1. Просіяне борошно розтерти з маслом в крихту. Додати цукор і яйце, замісити тісто, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
2. Для заливки змішати сметану, яйця, борошно і цукор.
3. Охолоджене тісто розкачати між двома листами пергаменту, помістити в форму (21-24 см) і сформувати бортик. Прибрати в холодильник на кілька хвилин.
4. Розігріти духовку до 180 ° C.
5. Тісто у формі наколоти виделкою, застелити пергаментом і викласти вантаж (рис або квасоля). Відправити в духовку на 15-20 хвилин.
6. Дістати форму з духовки, прибрати вантаж, викласти ягоди / нарізані фрукти і покрити сметанною заливкою.
7. Випікати 40-50 хвилин при 180 ° C
Щасливе Рівне