Ми у Facebook
08.06.2021, 12:34

Вирощування овочевих культур в Україні: що принесе найбільшу вигоду?

Природні ресурси України сприятливі для побудови аграрного бізнесу та розвитку сільського господарства. Завдяки хорошому клімату та родючим ґрунтам вдається отримувати великі врожаї. Майже завжди фермери-початківці в першу чергу звертають увагу на те, які культури найбільш вигідно вирощувати в Україні.
Більш за те, потрібно буде придбати додатково комплексні мінеральні добрива, щоб отримати великий урожай.

Які культури найбільш рентабельні?


Традиційно для вирощування обирають зернові, бобові та олійні культури. Серед них варто виділити декілька найбільш рентабельних:

• Соняшник. Ця олійна культура популярна внаслідок хорошої врожайності незалежно від кліматичних умов. На нюанси вирощування безпосередньо впливають регіональні особливості. В якості посівного матеріалу варто віддати перевагу гібридам. В цьому випадку рослини швидко дозрівають та мають майже однаковий розмір. Рентабельність соняшнику залежить від площі, що зайнята посівами;
• Кукурудза. Зернова культура користується дуже великим попитом серед споживачів. Вона використовується для виготовлення різноманітних продуктів, зокрема круп, олії, борошна. Також кукурудза виступає кормовою культурою для тварин;
• Пшениця. Якщо дотримуватися технології вирощування і застосування добрив, то вдасться отримати високий відсоток врожаю. Пшениця активно використовується в дуже багатьох сферах, тому попит на зерно регулярно зростає.
• Соя. Ця культура цінується внаслідок наявності великої кількості білка. Це водночас створює великий попит на рослину. При виборі сортів для посадки, слід враховувати плановану місцевість для висадки. Крім того, потрібно ретельно дотримуватися технології вирощування культури, а для цього потрібно враховувати, чим краще підживити сою та які мінеральні добрива використовувати.

Насправді досягти рентабельності можна при вирощуванню будь-якої овочевої, зернової або ягідної культури. Потрібно лише дотримуватися основних правил вирощування та обробки. Додатково варто подбати й про те, щоб зібраний врожай був правильно реалізований.

Таким чином, у 2021 році в Україні досі залишається попит на зернові культури. Це безпосередньо пов’язано з тим, що вони активно використовуються в дуже багатьох сферах. Тому не тільки початківцям у сфері агробізнесу варто задуматися про їх вирощування, але і досвідченим підприємцям.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ