Ми у Facebook
19.06.2021, 18:02

У Рівному змагалися лучники

Вправне уміння стріляти з лука завжди цінувалося, адже у минувщину лучники завжди були грізною силою. І з плином часу майстерне володіння луком і стрілою не втратило своєї популярності, але тепер це захопливий вид спорту.
Нещодавно у Рівному відбулися змагання зі стрільби із лука, який приурочили до прийдешнього Дня Конституції. Організатор спортивного заходу – фізкультурно-спортивний клуб для осіб з інвалідністю «Геракл». До організації також долучилися: управління у справах сім'ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому, Комунальний заклад «Спорт для всіх Рівненської міської ради».




Лучний турнір відбувався в історичному парку «Городище Оствиця» (працівники якого, до речі, теж допомагали під час проведення змагань). Долучилися і спонсори.

«Нинішні змагання – це нова нагода для спортсменів з інвалідністю продемонструвати свої спортивні навики, але й проявити силу духу, волю до перемоги. Щиро вдячна всім організаціям та спонсорам, завдяки яким цей спортивний захід став можливим», - говорить керівниця фізкультурно-спортивного клубу для осіб з інвалідністю «Геракл» Валентина ПЕТРЕНКО.





В результаті спортивної боротьби призові місця розподілилися наступним чином:

Кращими серед жінок стали:

Перше місце – КОШИН Світлана;
Друге місце – МУШКА Ірина;
Третє місце – ЮРЧУК Людмила.




Кращими серед чоловіків стали:


Перше місце – ЮВКО Олександр;
Друге місце – ГУРАНСЬКИЙ Олександр;
Третє місце – ПІКУЛА Максим;

Переможці отримали призи та нагороди.




Для спортсменів ці змагання стали не просто турніром, а подією, яка запам’ятається надовго:

«Це, напевно, один із тих днів, про який хочеться сказати: я не проти, щоб він був і моїм «завтра»… Та й не тільки моїм – впевнена, що всі учасники нашої спортивно-історичної подорожі будуть зі мною згідні на всі сто… Великою мірою це стало можливо завдяки старанням Валентини ПЕТРЕНКО (щоразу дивуюся, як їй вдається так спокійно і доброзичливо вгамовувати нашу ватагу), яка завжди все враховує, про все пам’ятає і огортає увагою та добрим словом.


«Городище Оствиця»! Особисто я назвала б його – місце сили! Це мальовничий куточок на березі Басівкутського озера з особливою генетичною пам’яттю про нашу культуру і традицію, там хочеться бути і наповнюватися силою та спокоєм, щоб повернутися у звичний вир життя оновленим, наче після сеансу в психолога…

Нас зустріли браві козаки , які були до нас настільки уважні та ввічливі, що за час перебування на Оствиці стали нам такими близькими і, навіть, склалося враження, що знаєш їх давним-давно. І не дивлячись на те, що перемога дісталась самим спритним та вмілим, ми всі до єдиного отримали величезне задоволення від цього цікавого заняття.




Після нагородження і чудових подарунків від спонсорів учасників запросили на апетитні бутерброди із солодощами, але перевершив всі сподівання сюрприз – смачнючий козацький куліш. Далі – фото сесії і – прогулянка по озеру на справжнісінькому дракарі – майстерно відтвореному нашими умільцями, древньому човні. Дивлячись на цей витвір мистецтва, мене пробирала гордість за своє, рідне, за те, що завдяки таким ентузіастам ми зможемо передати найголовніше – хто ми, якими були наші предки, виховувати не той кричуще-політизований, а справжній, щирий патріотизм та любов до всього нашого, рідного, любого, адже свого є так багато (чужого – не треба)!

А скільки лунало щирого сміху, веселих жартів, задушевних розмов. Повірте, люди з інвалідністю нічим не відрізняють ся від здорових у своїх мріях та потребах: ми теж хочемо любити та бути любимими, весело проводити час із друзями, займатися улюбленими справами і відчувати, що ми такі ж потрібні в суспільстві, як і всі.

Чудовий день в гостинному «Городищі Оствиця» дав змогу відчути себе саме так і забрати цей шматочок щастя із собою, в серце, як світлі і приємні спогади про місце сили,що кожного наповнило саме тим, хто і чого потребував», - ділиться своїми враженнями учасниця змагань Світлана ФОСТІЙ.

«Мені запам'яталися ці змагання, особливо приємно вражений, як облаштована Оствиця. У змаганні зі стрільби із лука мені не вдалося вибороти призове місце, але натомість я отримав приємні емоції, дружнє спілкування за смачним частуванням і просто таки фантастичну подорож озером на човні-дракарі. За цю неймовірну пригоду щиро вдячний керівниці фізкультурно-спортивного клубу для осіб з інвалідністю «Геракл» Валентині ПЕТРЕНКО, усім, хто долучився до організації змагань (у тому числі Олені ГОНЧАРУК, яка теж допомагала організовувати це спортивне свято), працівникам «Городище Оствиця» за щире і чуйне ставлення і поміч. Це подія, яку я, мабуть, запам’ятаю на все життя», - розповідає учасник змагань Андрій ЯНОК.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ