24.06.2021, 14:54

Божественний морквяний торт - рецепт

Соковитий пиріг, ідеальний для посиденьок з чаєм.
Інгредіенти:

▪️3 лляних яйця (3 ст.л. льняної муки + 7,5 ст.л. води)
▪️1/3 чашки розтопленого кокосового масла (або інше нейтральне масло)
▪️1/4 чашки кленового сиропу (або іншого підсолоджувача)
▪️1 чашка несолодкого яблучного пюре
▪️1/2 чашки цукру
▪️3/4 ч.л. солі
▪️1,5 ч.л. соди
▪️1,5 ч.л. розпушувача
▪️1 ч.л. меленої кориці
▪️3/4-1 чашки рослинного молока
▪️1,5 чашки тертої моркви
▪️1,5 чашки мигдальної муки
▪️1,5 чашки безглютенової борошняної суміші
▪️3/4 чашки подрібнених волоських горіхів
* 1 чашка = 240 мл

Глазур:

▪ 1 ст.л. подрібненого в блендері кешью
▪ 1 ст.л. кленового сиропу або іншого рідкого підсолоджувача
▪ 1 ч.л. лимонного соку
▪ вода (при необхідності)

Як готувати:

▶ Розігрійте духовку до 180 градусів.
▶ ️До лляних яєць додайте масло і кленовий сироп і збийте до однорідної маси. Потім додайте яблучне пюре, цукор, сіль, харчову соду, розпушувач, корицю і збийте вінчиком.
▶ додайте мигдальне молоко і перемішайте. Додайте терту моркву і перемішайте. Потім додайте мигдальне борошно і безглютенову суміш борошна і перемішайте. Тісто має бути густим. Додайте волоські горіхи.
▶ ️Вилейте тісто в 2 форми діаметром 21 см. Випікайте протягом 40-50 хвилин.
▶ Вийміть з духовки і дайте охолонути протягом 15 хвилин.
▶ Для глазурі змішати кешью, кленовий сироп і лимонний сік. Додати воду по 1 чайній ложці, поки суміш не стане схожа на глазур.

Смачного!
Щасливе Рівне