Ми у Facebook
30.06.2021, 12:04

Особливості різних районів Києва для проживання

Якщо ви бажаєте купити квартиру в Києві, має значення не лише кількість квадратних метрів та інші характеристики житла. Важливо вибирати і район, в якому воно буде розташоване. Немає такого поняття, як «поганий район» у столиці. Кожна місцевість має певні переваги та недоліки, які потрібно враховувати.

Деснянський


Добре розвинений наземний транспорт, гарна інфраструктура. Досить багато зелених насаджень, мість для піших та велосипедних прогулянок.

Мінус – немає гілки метро. Однак вдало налаштоване сполучення наземними видами транспорту з іншими частинами столиці.

Голосіївський


Великий ліс, гарна інфраструктура, є доїзд на метро. Заторів відносно небагато. Забудовники активно цікавляться цим районом, тож кількість нових будинків стрімко зростає. Регулярно займає високі позиції в рейтингах безпечності.

Дарницький


Житло досить доступне, гарна інфраструктура. Однак через перенаселення є деякі проблеми з записом до шкіл та дитячих садків.

Оболонський


Є метро, розвинений наземний транспорт. Важлива перевага – наявність великої лісопаркової зони.

Дніпровський


Найбільш екологічний район Києва. Досить тихе та «зелене» місце. Однак соціальна інфраструктура (школи, дитячі садки тощо) розвинена гірше в порівнянні з іншими частинами столиці.

Печерський


Елітний район, де зосереджена основна частина культурних та історичних об’єктів. Насичений офісними центрами. При цьому варто відзначити велику кількість зелені, повноцінну інфраструктуру та розвинений громадський транспорт. Але затори трапляються досить часто.

Подільський


Інфраструктура розвинена добре, але комунікації зношені та потребують відносно частого ремонту.

Святошинський


Головним плюсом можна назвати транспортне сполучення. Багато зелених насаджень, озер. Розважальних та культурних закладів відносно мало, враховуючи значну кількість населення.

Солом’янський


Вдало поєднує екологічність та інфраструктуру. Але транспортне сполучення розвинене не надто добре. Часті та тривалі затори, відсутнє метро.

Шевченківський


Насичений дитячими садками, школами та іншими об’єктами інфраструктури. З парками та скверами теж жодних проблем.

Жителі усіх районів хотіли б бачити більше доріжок для велосипедних та піших прогулянок, краще розвинений громадський транспорт та якісніше вуличне освітлення. Але в цілому кожен район є цілком достойним, хоча важливо не забувати про його переваги та недоліки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ