Ми у Facebook
30.06.2021, 12:25

Масляна кислота – неймовірно корисна речовина для кишечника

Масляна кислота (бутират) утворюється, коли корисні бактерії в кишечнику розщеплюють харчові волокна. Ця речовина також міститься у тваринних жирах та рослинних оліях. Однак кількість масляної кислоти, що міститься в таких продуктах, є досить малою.
В результаті ми часто відчуваємо дефіцит цієї речовини, що призводить до різноманітних проблем з кишечником. Аби усунути дефіцит масляної кислоти, Vorwarts Pharma розробила дієтичну добавку Зафакол 3D. Вона дозволяє швидко відновити запаси корисної речовини як у дорослих, так і у дітей.

Що особливого у масляній кислоті?


Масляна кислота є однією з трьох найпоширеніших коротко ланцюгових жирних кислот (SCFA) у кишечнику, поряд з оцтовою та пропіоновою. Основною перевагою масляної кислоти та інших SCFA для здоров’я є їх здатність забезпечувати клітини товстої кишки енергією. Масляна кислота забезпечує клітинам товстої кишки близько 70% загальних потреб в енергії.

Клітини, що вистилають стінки товстої кишки, називаються колоноцитами. Вони живуть менше тижня, а потім замінюються новими. А для підтримки цього процесу необхідно досить багато енергії. Якщо ж колоноцити не замінюватимуться вчасно, від цього страждатиме не лише травлення, а й імунітет.

Користь масляної кислоти


Ключові корисні властивості бутирату:

• Профілактика захворювань товстої кишки.
• Зниження ризику виникнення запальних процесів.
• «Ремонт» клітин усього організму. Масляна кислота пригнічує ферменти, які згубно впливають на ДНК.

Наявні медичні дослідження показують, що помірне вживання харчових добавок з масляною кислотою не викликає побічних ефектів. Колоноцити поглинають добавки бутирату дуже швидко, а решта кислоти просто виходить з організму разом з продуктами життєдіяльності.

Чому виникає дефіцит масляної кислоти?


Якщо ви не отримуєте достатню кількість клітковини з крохмалистих продуктів у своєму раціоні, велика ймовірність виникнення дефіциту бутирату. Чим більше оброблених продуктів споживає людина, тим менше клітковини потрапляє у її кишечник. В результаті порушується обмін речовин, виникає здуття, діарея, знижується чутливість до інсуліну. І це ще далеко не повний перелік проблем. Багато бутанової кислоти міститься у недозрілих бананах, картоплі, бобових, волокнистих овочах. Але не всі люди їх полюбляють, а хтось не може споживати такі продукти через індивідуальні обмеження. Саме тому такими важливими є харчові добавки, які дозволяють поповнити запаси масляної кислоти швидко й легко.





На правах реклами