30.06.2021, 12:25
Масляна кислота – неймовірно корисна речовина для кишечника
Масляна кислота (бутират) утворюється, коли корисні бактерії в кишечнику розщеплюють харчові волокна. Ця речовина також міститься у тваринних жирах та рослинних оліях. Однак кількість масляної кислоти, що міститься в таких продуктах, є досить малою.
В результаті ми часто відчуваємо дефіцит цієї речовини, що призводить до різноманітних проблем з кишечником. Аби усунути дефіцит масляної кислоти, Vorwarts Pharma розробила дієтичну добавку Зафакол 3D. Вона дозволяє швидко відновити запаси корисної речовини як у дорослих, так і у дітей.
Масляна кислота є однією з трьох найпоширеніших коротко ланцюгових жирних кислот (SCFA) у кишечнику, поряд з оцтовою та пропіоновою. Основною перевагою масляної кислоти та інших SCFA для здоров’я є їх здатність забезпечувати клітини товстої кишки енергією. Масляна кислота забезпечує клітинам товстої кишки близько 70% загальних потреб в енергії.
Клітини, що вистилають стінки товстої кишки, називаються колоноцитами. Вони живуть менше тижня, а потім замінюються новими. А для підтримки цього процесу необхідно досить багато енергії. Якщо ж колоноцити не замінюватимуться вчасно, від цього страждатиме не лише травлення, а й імунітет.
Ключові корисні властивості бутирату:
• Профілактика захворювань товстої кишки.
• Зниження ризику виникнення запальних процесів.
• «Ремонт» клітин усього організму. Масляна кислота пригнічує ферменти, які згубно впливають на ДНК.
Наявні медичні дослідження показують, що помірне вживання харчових добавок з масляною кислотою не викликає побічних ефектів. Колоноцити поглинають добавки бутирату дуже швидко, а решта кислоти просто виходить з організму разом з продуктами життєдіяльності.
Якщо ви не отримуєте достатню кількість клітковини з крохмалистих продуктів у своєму раціоні, велика ймовірність виникнення дефіциту бутирату. Чим більше оброблених продуктів споживає людина, тим менше клітковини потрапляє у її кишечник. В результаті порушується обмін речовин, виникає здуття, діарея, знижується чутливість до інсуліну. І це ще далеко не повний перелік проблем. Багато бутанової кислоти міститься у недозрілих бананах, картоплі, бобових, волокнистих овочах. Але не всі люди їх полюбляють, а хтось не може споживати такі продукти через індивідуальні обмеження. Саме тому такими важливими є харчові добавки, які дозволяють поповнити запаси масляної кислоти швидко й легко.
Що особливого у масляній кислоті?
Масляна кислота є однією з трьох найпоширеніших коротко ланцюгових жирних кислот (SCFA) у кишечнику, поряд з оцтовою та пропіоновою. Основною перевагою масляної кислоти та інших SCFA для здоров’я є їх здатність забезпечувати клітини товстої кишки енергією. Масляна кислота забезпечує клітинам товстої кишки близько 70% загальних потреб в енергії.
Клітини, що вистилають стінки товстої кишки, називаються колоноцитами. Вони живуть менше тижня, а потім замінюються новими. А для підтримки цього процесу необхідно досить багато енергії. Якщо ж колоноцити не замінюватимуться вчасно, від цього страждатиме не лише травлення, а й імунітет.
Користь масляної кислоти
Ключові корисні властивості бутирату:
• Профілактика захворювань товстої кишки.
• Зниження ризику виникнення запальних процесів.
• «Ремонт» клітин усього організму. Масляна кислота пригнічує ферменти, які згубно впливають на ДНК.
Наявні медичні дослідження показують, що помірне вживання харчових добавок з масляною кислотою не викликає побічних ефектів. Колоноцити поглинають добавки бутирату дуже швидко, а решта кислоти просто виходить з організму разом з продуктами життєдіяльності.
Чому виникає дефіцит масляної кислоти?
Якщо ви не отримуєте достатню кількість клітковини з крохмалистих продуктів у своєму раціоні, велика ймовірність виникнення дефіциту бутирату. Чим більше оброблених продуктів споживає людина, тим менше клітковини потрапляє у її кишечник. В результаті порушується обмін речовин, виникає здуття, діарея, знижується чутливість до інсуліну. І це ще далеко не повний перелік проблем. Багато бутанової кислоти міститься у недозрілих бананах, картоплі, бобових, волокнистих овочах. Але не всі люди їх полюбляють, а хтось не може споживати такі продукти через індивідуальні обмеження. Саме тому такими важливими є харчові добавки, які дозволяють поповнити запаси масляної кислоти швидко й легко.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Спеціально для OGO.ua Переглядів: 1507Інші статті рубрики:
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 59
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 72
Рецепт 10-хвилинка: готуємо шоколадне печиво без випікання
Це неймовірне печиво не лише смачне, а й корисне. Особливо такі ласощі сподобаються вашим діткам.
переглядів: 481
Найпоширеніші помилки, які ви допускаєте у випіканні пасок
Паска - головна прикраса Великоднього столу, але щоб вона вийшла рівною, красивою та смачною потрібно постаратися. У цій статті ми розповімо про три найпоширеніші помилки, які допускають господині при приготуванні пасок.
переглядів: 904