Ми у Facebook
01.07.2021, 09:45

На Рівненщині судитимуть лікарку, яку звинувачують у смерті новонародженої дитини

У Рівненській області судитимуть лікаря через неналежне виконання професійних обов'язків. Про це повідомляє Поліція Рівненської області. Судитимуть лікаря, якого звинувачують у смерті новонародженої дитини
"... внаслідок недбалого і недобросовісного виконання професійних обов'язків 57-річна лікар не надала кваліфіковану невідкладну медичну допомогу, а саме своєчасно не провела кесаревого розтину, що призвело до тяжких наслідків", - сказано в повідомленні.

Що відомо:

У лютому 2020 року до правоохоронців звернувся 38-річний житель села Ільпінь щодо можливого вчинення лікарем пологового відділення карного злочину. Під час пологів дружини у них померло немовля.

Як з'ясувалося, 11 лютого 2020 о 03:25 в пологове відділення Здолбунів доставили 33-річну жінку на 40-му тижні вагітності, у якої почалися перейми. Після огляду 57-річної лікарем-гінекологом вищої категорії серцебиття плода було в межах норми, але вже близько шостої ранку воно сповільнилося.

Згідно з вимогами клінічного протоколу з акушерської допомоги, породіллі довелося б робити кесарів розтин. Також акушер-гінеколог зобов'язаний володіти всіма методами амбулаторного і стаціонарного лікування, в повному обсязі хірургічних втручань і надавати швидку і невідкладну медичну допомогу хворим акушерсько-гінекологічного профілю.


Як показало патологоанатомічне дослідження, смерть дитини настала в результаті внутрішньоутробної гіпоксії плода, що розвинулася в результаті фетаплацентарноі недостатності. При своєчасному і належному прийнятті пологів можна було б запобігти.

У свою чергу обвинувачена не визнає своєї провини.

"Втім, згідно із санкцією статті їй загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - додали в поліції.



Читайте також: У Луцьку вболівальники врятували життя самогубцю








На правах реклами