Ми у Facebook
09.07.2021, 14:07

Рівненщину перевірять на безбар'єрність

фото з rv.gov.ua.

Перевірятимуть вокзали, автостанції та аеропорти. Упродовж двох років здійснять комплексний аудит доступності будівель, а також усіх залізничних вокзалів, аеропортів та автостанцій. Про такі плани Кабінету Міністрів йшлося під час засідання Ради безбар’єрності.
Саме вона контролює виконання Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яку було розроблено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Аудит передбачений проектом Плану заходів з реалізації Нацстратегії. Зокрема, до кінця цього року міністерства мають перевірити на доступність усі будівлі, які перебувають у їхньому розпорядженні. До кінця наступного року Міністерство інфраструктури планує перевірити на безбар’єрність усі без винятку залізничні вокзали, аеропорти та автостанції.

Рівне – нерівне: розкажіть про бар’єри у нашому місті

У ході аудиту перевірятиметься не лише оснащеність будівель пандусами, наявність ліфтів та поручнів, але і їхня відповідність державним будівельним нормам (ДБН) щодо доступності. Потім сформують перелік об'єктів та прилеглих територій, які потребують облаштування елементами доступності. У випадку якщо ті наявні, але не відповідають або лише частково відповідають ДБН, передбачається їхня модернізація.

Перевірка відбудеться по всій території країни – від столиці до невеликих ОТГ на Донеччині та Закарпатті. Подібних перевірок на загальнонаціональному рівні ще не проводилося. Останніми роками аудити безбар’єрності здійснювалися переважно зусиллями громадських організацій, наприклад, “Доступно.UA”.

За повідомленням з Рівненської ОДА.





На правах реклами