Ми у Facebook
12.07.2021, 19:14

Мешканцям Рівненщини доведеться ще поносити маску

фото з 1news.com.ua

Чимало людей уже буквально мріє перестати носити медичну маску на обличчі, як цього вимагають карантинні вимоги. І ця безневинна вимога часто стає причиною конфліктів.
Кілька днів тому рівнянка послала кондукторку, адже відмовлялася одягнути маску в тролейбусі.

І от один з відомих у місті Рівне лікар-анестезіолог Павло Сільковський написав допис у соцмережах, де говорить, що носіння масок уже непотрібне, оскільки все одно більшість носить їх неправильно.

Павло Сільковський зазначає, що в Україні карантин зараз є лише через те, що так роблять всюди, однак країна зараз перебуває нижче епідемічного порогу.

Лікар говорить, що маски не відіграють жодної ролі, оскільки 90% людей носять їх неправильно: на бороді, або ж під нею.

Проте, його колеги говорять про те, що знімати зарано:

"Відміняти будь-яку дію через те, що її хтось виконує неправильно – це нелогічно як мінімум. Тому, що слід навчитися носити правильно. Щодо епідеміологічного благополуччя, то це спад хвилі захворювання через коронавірус. Ми можемо про благополуччя говорити, коли не реєструватимемо нові випадки взагалі у цілій країні, про високу кількість щеплень. Тоді можна твердити про локалізацію епідеміологічного процесу. На жаль, ми зараз не можемо говорити про стабілізацію епідситуації, локалізацію процесу, адже прекрасно знаємо, що в деяких країнах вирує штам «Дельта». Не відміняють масковий режим і в інших країнах. У місцях масового скупчення людей, аби ми не потерпали від наступної хвилі, дотримуватися карантинних вимог: носити маску, мити руки і дотримуватися дистанції", - сказала на брифінгу координаторка із вакцинальної кампанії Олена Гандзюк





На правах реклами