Ми у Facebook
21.07.2021, 12:28

На Рівненщині стартував п’ятий етап вакцинації: що потрібно знати

П’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19 на Рівненщині
Тепер в області, як і у всій державі, щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Про це оголосила сьогодні під час презентації Центру вакцинації населення у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука координаторка з вакцинації населення в області , начальник управління розвитку медичної допомоги Департаменту ЦЗ та ОЗ РОДА Олена Гандзюк, передає rivnenews.com.ua.

«Тут дуже зручне місце розташування, є територія для очікування, є місце для тих, за ким спостерігаємо після вакцинації, є кілька виходів. Словом, це зручна локація, – зауважила Олена Гандзюк. – Тож Центри вакцинації працюватимуть 7 днів на тиждень з 9 до 17 години».

Такий графік роботи буде у всіх Центрах вакцинації населення – у Рівному, Сарнах, Вараші та Дубно. За результатами селекторної наради Офісу Президента, є розпорядження про те, що Центри вакцинації працюють 7 днів на тиждень, відкриті у всіх райцентрах та містах, де більше 100 тис. населення. Відповідно, на Рівненщині це 5 центрів. Головам ТГ та ОМС дана вказівка підвозити бажаючих людей до ЦВ з віддалених районів.

Записатися на щеплення можна у Центрах вакцинації , у сімейного лікаря.

«Працює попередній запис та жива черга. Взагалі будь-які обмеження знімаються. Пріоритети у самій черзі такі: якщо це люди похилого віку, жінка з дитиною, тощо, то таких людей приймаємо у першу чергу. Молодші люди чекають», – зауважила Олена Гандзюк.

Якщо немає декларації із сімейним лікарем, то необхідно прийти із паспортом. Якщо є декларація, тоді можна щепитися без документів. Наразі у центрах використовують вакцину Pfizer, однак , за словами Олени Гандзюк, в область надійшло 55 тисяч доз вакцини Moderna. Поки що нею щеплюють представників організованих колективів, але є сподівання, що цю вакцину застосовуватимуть у Центрах вакцинації. Наразі у Департаменті ЦЗ та ОЗ РОДА очікують розпорядження МОЗ.

Окрім того, взято на жорсткий контроль роботу всіх пунктів щеплення. На Рівненщині їх 122. Головне – це забезпечення вакциною, постійно відчинені двері пунктів, аби у людей було відчуття, що вони можуть щепитися у зручний для себе час. Головні засади вакцинації – це добровільність та безкоштовність.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ