24.07.2021, 20:00

Смачний літній десерт із сиру та малини: дешево і швидко

Як приємно в спеку дістати з холодильничка ароматний і смачний десерт і насолодитися ним!
У сезон малини побалуйте себе! Готується дуже просто і легко.
Вихід 4 склянки по 300 г

ІНГРЕДІЄНТИ:

Сирний вершковий шар:

сир 5-9% - 500 г
вершки 10-20% - 500 мл
цукор - 130 г
ванільний цукор - 1 ч.л.
желатин - 10 г
вода - 60 г

Малина для начинки - 200 г

Ягідний шар:

малина - 400 г
цукор - 60 г
желатин - 10 г
вода - 60 мл

Малина для прикраси - 200 г

Приготування:

1. Спочатку приготувати сирно-вершковий шар.
Желатин замочити у воді за рецептом. Залишити для набухання на той час, який вказано на упаковці. Потім розчинити нагріваючи
2. У чаші з'єднати сир 500 г, цукор, ванільний цукор, залити половиною від загальної маси вершками і пробити занурювальним блендером до подрібнення сиру. Потім додати решту вершків. Перемішати.
3. Желатин ввести в загальну масу, перемішати.
4. Малину розкласти по стаканчиках. Залити сирно-вершковою масою. Прибрати в холодильник на 1 годину.
5. Желатин замочити у воді за рецептом. Залишити для набухання на той час, який вказано на упаковці. Потім розчинити нагріваючи.
6. У ківш викласти малину, цукор. Довести до кипіння, варити 5-7 хвилин. Протерти гарячі ягоди через сито. Влити розпущений желатин, перемішати і дати охолонути масі.
7. Ягідний шар залити зверху на сирно-вершковий. Прибрати в холодильник на 2 години.
8. Прикрасити малиною і цукровою пудрою.
Щасливе Рівне