Ми у Facebook
27.07.2021, 11:30

На Рівненщині жінка загриміла до лікарні через укус змії

У понеділок, 26 липня, біля с. Балашівка Березнівської ТГ місцеву жителька 1963 р.н вкусила змія. У підсумку з отриманими травмами її госпіталізували до терапевтичного відділення КП Березнівської ЦМЛ.
Відомо, що плазун атакував жінку в лісі, селянка в той момент саме збирала ягоди, повідомили у пресслужбі ДСНС Рівненської області.

Як захиститися від укусу змії?

Якщо ви йдете в ліс або поле, одягніть відповідний одяг: високі черевики, довгі штани із щільної тканини, які бажано заправити у взуття.

Перевіряйте місце, де збираєтеся відпочити. Постукайте палицею по пеньку, поваленому стовбурі дерева або каменю, на який збираєтеся сісти.

Що робити, якщо вкусила змія?

Необхідно негайно їхати в лікарню. Тільки лікар може надати необхідну медичну допомогу. Якщо ви запам'ятаєте, як виглядала змія, яка вас вкусила, це допоможе підібрати правильне лікування.

Перша допомога після укусу змії

Потерпілому потрібно забезпечити спокій і мінімум рухів, давати пити багато рідини. Крім того, кінцівку слід зафіксувати за допомогою імпровізованої шини (дошки, палиці). За можливості прикладіть до рани лід, загорнутий у тканину. Також продезінфікуйте рану і накладіть стерильну пов'язку.





На правах реклами