28.07.2021, 13:28

Простий рецепт смачного пирога з чорницею

Від цього запашного пирога з чорницею неможливо відмовитися
Вже встигли насолодитися першими лісовими ягодами? Візьміть до уваги рецепт смачного пирога, який можна приготувати зі свіжих ягід чорниці, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

готове листкове тісто — 2 листи;
ягоди чорниці — 4 склянки;
цукор — 0,5 склянки;
крохмаль — 4 ст. л.;
мелена кориця — 0,5 ч. л.;
сіль — 1 щіпка;
вершкове масло — 1 ст. л.;
яєчний жовток — 1 шт.;
вода — 1 ст. л.;
цукор для посипання — за смаком.

Приготування

Змішайте цукор, крохмаль, сіль і корицю та посипте сумішшю ягоди чорниці. Обережно перемішайте.

Один зі шматків тіста трохи розкачайте і покладіть на дно форми, сформувавши бортики. Викладіть зверху підготовану начинку з ягід і полийте розтопленим вершковим маслом.

Тісто, що залишилося, наріжте на смужки і викладіть зверху начинки, формуючи решітку. Змастіть трохи збитим з водою жовтком, посипте цукром і поставте запікатися у розігріту до 180° C духовку на 20-25 хвилин.
Щасливе Рівне