Ми у Facebook
04.08.2021, 14:00

Як правильно обрати тату-майстра: поради від справжнього професіонала

Людство наносить малюнки на шкіру здавна. Слово «татуювання» з’явилося у вжитку європейців наприкінці 18 століття, а сьогодні воно стало мегапопулярним. Те, наскільки ваше тату буде красивим і тішитиме вас, залежить від того, якому майстру довіритесь ви, адже малюнок з вами залишиться на все життя.
Про всі питання й самий процес нанесення тату розповідає майстер Олександр ТИХОНОВ, який працює у цій галузі 20 років, є власником відомої у Рівному студії «ALEX TATOO STUDIO». А ще він – художник, який має дві персональні виставки та був учасником ще кількох колективних виставок.

«Перш за все вам потрібно вирішити, який малюнок та на яку частину тіла він буде нанесений»

– Потрібно вирішити чи хоча б приблизно мати уявлення, який малюнок ви хочете бачити (ескіз на замовлення, також в наявності є власні авторські малюнки) і де саме хотілося б бачити цей малюнок. Всі інші деталі ви можете обговорити з тату-майстром. Не зайвим буде також дізнатися більше про сам процес нанесення тату, подальший догляд за ним (у нашому салоні ми особливо звертаємо на це увагу, пояснюємо всі нюанси, даємо поради й забезпечуємо всіма необхідними засобами для догляду). Також використовуємо спеціальну плівку для заживлення.




«Познайомтеся з майстром особисто»


– Чому це так важливо?

– Велике значення має вибір тату-майстра!!!

Професійний досвід майстра: знання напрацьовані впродовж років, що дозволяють краще розуміти всі особливості цієї процедури, правильно підійти до організації процесу та чітко і красиво виконати замовлення. Перегляньте фото робіт майстра безпосередньо в салоні. Зверніть увагу, наскільки якісно виконані роботи, чіткі контури та виразний малюнок.

Є сайт, на якому можна переглянути роботи майстра (посилання на сайт в кінці публікації).

Професіонал не зупиняється у своєму розвитку. Слід довіряти тільки тим, хто увесь час вдосконалює свою майстерність, дізнається щось нове. Саме тому я постійно спілкуюся з іншими майстрами, слідкую за трендами, шукаю нові ідеї для роботи.

В “Alex Tattoo Studio” дотримуються всіх санітарних норм для безпеки клієнта. Робочий простір завжди чистий, охайний, не має бути нічого зайвого, щоб заважало роботі майстра. Я особливу увагу приділяю саме дотриманню гігієнічних вимог. Крім цього, переконаний, що має бути суто індивідуальний підхід – під час роботи зосереджуюся на самому процесі, а також на спілкуванні з клієнтом, коли виникає така потреба. Для мене комфорт тих, хто відвідує мій салон – на першому місці.



«Обладнання повинно бути якісним»

– Наскільки важливо, якою машинкою робиться татуювання?

– Неймовірно важливо, адже від цього залежить комфорт і майстра, і клієнтів. Саме тому завжди використовую у своїй роботі тільки якісне професійне обладнання. Не так давно почав використовувати машинку, оснащену безколекторним двигуном, він потужніший від звичайних, дає можливість швидше і якісніше виконувати поставлені задачі. Робочий інструмент має бути відповідним чином налаштований, адже тільки тоді можна сподіватися на чітке нанесення зображення. Зверніть увагу і на якість фарби. Від неї залежить, наскільки довго тату буде «тримати» контур і всі кольори. Чи не виблякне і не розпливеться. Я використовую пігменти, виготовлені у США та Японії – це найкращі виробники фарб у світі.

– Але, погодьтеся, тоді вартість виконаної роботи коштуватиме більше?

– Скажіть, а де якісно виконана робота коштує дешево? Тату залишатиметься з вами на все життя, тож чи варто на цьому економити? Тим паче, що неякісно виконана робота може вплинути на здоров’я і на загальний емоційний стан людини.

«У хорошого майстра робити тату – не боляче»

– Пане Олександре, як щодо стерильності у роботі? Як не підчепити якусь хворобу, відвідавши салон?

– Щоб почуватися безпечно, зверніть увагу на засоби захисту. Перш за все, захист стосується не тільки майстра, який працює тільки у рукавичках, але й робочих поверхонь і простору навколо, які мають бути покриті спеціальною плівкою. Картриджі з голками – теж одноразові. Виконав роботу і викинув. Не пропустіть повз свою увагу цей фактор під час вибору майстра.

– А татуювання – це боляче?

– Лише для людей з дуже низьким больовим порогом, у таких випадках застосовуються анестетики. А для переважної більшості людей – ні. Проколюється шкіра не дуже глибоко, фарба потрапляє тільки у верхній шар епідермісу (пігментний шар), верхній шар шкіри. Всі капіляри знаходяться за епідермісом (дерма). Голка потрапляє у цей шар, якщо майстер недосвідчений і некваліфікований. Якщо це складна робота, яка може тривати 3-5 годин, то може бути трохи боляче – така реакція тіла на щільність розпису. Тату можна порівняти з подряпиною. Велика швидкість руху голки робить нанесення татуювання практично безболісним.

– А татуювання змінює життя? Кажуть, що витатуйоване зображення може змінити долю…

– Не знаю фактично підтверджених випадків. І майже за 20 років своєї роботи ні з чим таким не зіштовхувався. Це хіба що самонавіювання. А що справді важливо – обрати професійного й досвідченого майстра, який і прикрасить ваше тіло так, як вам сподобається.

Як записатися на татуювання в «ALEX TATOO STUDIO»?


Адреса: 33003, Україна, м. Рівне, вул. Гайдамацька, 2Г, (Житловий комплекс “360”)

тел. 098 099 70 27, 050 375 21 43





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ