Ми у Facebook
04.08.2021, 21:50

Торт Сметанник у літньому варіанті - рецепт

Дуже смачний, дуже простий і швидкий в приготуванні! Виручить на будь-яке свято! Для діток - просто кращий варіант.
Для тіста:

450 г борошна
150 г вершкового масла
200 г сметани
200 г цукру
30 г какао порошку
15 г розпушувача
3 г солі

Для крему:

1000-1200 г сметани
160 г цукрової пудри (можна більше до смаку)

Для глазурі:

150 г темного шоколаду
80 г вершків 33%

Приготування:

1. КОРЖІ.В чашу міксера викласти сметану, цукор і розпушувач, перемішати щоб цукор розчинився.
2. Додати розтоплене вершкове масло, перемішати міксером.
3. Додати в масу сіль і борошно, пемішати насадкою, можна ложкою і замісити м'яке і ніжне тісто.
4. Тісто розділити на 2 частини. В одну частину ввести какао.
5. Виходить світле і шоколадне тісто. Кожен шар тіста розділити на 3 частини, виходить 6 кульок (3 світлих і 3 темних) для 6 коржів.
6. Тісто накрити плівкою і прибрати в холод на 30-60 хвилин.
7. Дістати тісто, розкачати коржі, обрізати до діаметра 22 см, зробити проколи вилкою і випекти в духовці при 200 С 5-7 хвилин.
8. Дати коржам охолонути, будьте з ними обережні, вони дуже ніжні, особливо шоколадні.
9. КРЕМ. Сметану попередньо відважити, всю рідину прибирати зі сметани не потрібно, відважувати 2-3години. Сметану збити, додати цукрову пудру, разом збити.
10. Зібрати торт: корж-крем-корж.
11. ГЛАЗУР. Шоколад і вершки викласти в сотейник і поставити на вогонь, помішувати поки не розтопиться шоколад. Дати трохи охолонути.
12 На охолоджений торт вилити глазур (вилити зверху і ножем розподілити).





На правах реклами