Ми у Facebook
11.08.2021, 21:00

Шоколадний Медовик - новий рецепт звичного тортика

Смачний шоколадний медовик або торт «Спартак»
Діаметр 20 см. Рецепт легкий у приготуванні та дуже смачний.
Для тіста:

Вершкове масло - 80 г
Цукор - 100 г
Мед - 130
Сода - 1 ч. Л.
Яйця - 2 шт
Какао - 40 г
Борошно - 400 г

Змішуємо вершкове масло, мед і цукор. Відправляємо на плиту, помішуємо і чекаємо коли розчиниться цукор. Додаємо соду.
Маса почне збільшуватися і ставати білою. Прибирайте з плити через 30 сек-хвилину
Даємо суміші охолонути. Після додаємо 2 яйця, вливаємо їх в масу і додаємо какао.
Далі просіваємо борошно і замішуємо тісто. Воно виходить м'яким і не липне до рук.
Поділяємо на 12 рівних частин і прибираємо в холодильник на хвилин 40.

Кожну кульку розгортаємо в коло. Розгортати необхідно дуже тонко. Найзручніше розгортати відразу на папері для випічки. Робимо дірочки за допомогою вилки і випікаємо 4-5 хвилин при температурі 200. Не пересушуємо.
Далі вирізаємо коло за допомогою кришки, форми, тарілки. Залишки коржа використовуються для крихти, якою обсипають торт.

Для крему:


Сметана - 700 г
Яйця - 2 шт
Цукор - 180 г
Кукурудзяний крохмаль - 40 г
Вершкове масло 200 г

У каструлі з товстим дном змішуємо цукор і крохмаль. Додаємо яйця і акуратно їх збиваємо.
Викладаємо сюди ж сметану і прибираємо каструлю на плиту.
Крем потихеньку почне густіти і заварюватися. Помішуйте постійно, що б крем не підгорів.
Коли почнуть з'являтися бульбашки тримаємо ще хвилину і прибираємо з плити.
Окремо збиваємо вершкове масло і до нього додаємо частинами крем, перемішуємо.

Якщо є роз'ємне кільце, то збирайте торт в ньому. На кожен корж 2 ст. ложки крему. Після складання прибираємо в холодильник. Після обсипаємо крихтою і прикрашаємо за бажанням.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ