Ми у Facebook
19.08.2021, 10:00

Президент України зустрівся з олімпійцями Рівненщини та їхніми тренерами

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з українськими спортсменами – переможцями та призерами Олімпійських ігор у Токіо - та їхніми тренерами. Серед них – і спортсмени з Рівненщини.
Як інформує Рівненська ОДА, орден «За заслуги» ІІ ступеня отримали срібний та бронзовий призер з плавання Михайло Романчук та бронзовий призер зі стрільби кульової Олег Омельчук.

Тренери спортсменів нагороджені орденами «За заслуги» IІІ ступеня – Олександр Камінський та Петро Нагорний. Також почесне звання Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Президент присвоїв Сергію Бондарю, першому тренерові Олега Омельчука.

Нагадаємо, що за завойовані медалі передбачено одноразові винагороди і з обласного бюджету: Михайлу Романчуку - 273 тис. грн, Олегу Омельчуку - 107 тис. грн, їх тренерам – половина від сум. Рівненська ОДА вже підготувала документи для виділення цих грошей на сесію облради. Також адміністрація ініціює перед обласною радою виділення додаткових коштів для переможців.

Впродовж двох років і спортсмени, і тренери будуть отримувати стипендію голови ОДА і обласної ради в розмірі п’яти прожиткових мінімумів. А це на сьогодні понад 13 тис. грн щомісяця.







На правах реклами