21.08.2021, 21:30

Готуємо вишукане мигдальне печиво - рецепт

Чудово підійде для святкового столу, але можна готувати й для звичайних сімейних посиденьок.
Інгредієнти:

2 ст. л. меленого насіння льону або насіння Чіа
180 г мигдалю
80 мл кленового сиропу
1 крапля ЕМ мандарина або апельсина
1/8 ч. л. морської солі
100 г мигдального борошна
100 г темного шоколаду (якщо хочете, ще й шоколад)

Приготування:

1️⃣ Помістіть насіння льону в миску з 2 ст. л. води. Добре перемішайте і відкладіть для того, щоб згустити.
2️⃣ Наріжте крупно половину мигдалю - ця частина буде використовуватися для покриття печива - а іншу половину подрібніть подрібніше в блендері або ножем
3️⃣ Додайте в лляну суміш кленовий сироп, ЕМ апельсина / мандарина, сіль
Добре збийте за допомогою віночка.
Потім додайте мигдальне борошно і дрібно подрібнений мигдаль.
Змішайте всі інгредієнти разом, щоб у вас вийшло липке тісто.
4️⃣ Розігрійте духовку до 175°
5️⃣ Розділіть тісто на 12 шматочків однакового розміру.
Розкачайте кожну порцію тіста мокрими руками між долонями рук, а потім злегка втисніть в нього крупно нарізаний мигдаль, з двох сторін.
6️⃣ Помістіть печиво на викладену пергаментом форму для випічки.
Випікайте близько 20 хвилин.
Вийміть з духовки і дайте печиву повністю охолонути перед зануренням в шоколад.
7️⃣ Повільно розтопіть шоколад на водяній бані. Занурте половинку кожного печива в шоколад і помістіть на тарілку, щоб він затвердів.

Смачного!
Щасливе Рівне