30.08.2021, 18:30
Смачний яблучний пиріг за бабусиним рецептом
Яблучні пироги невідступно заповнюють Інтернет. Куди не заглянеш, всюди вони! Спробуйте приготувати і ви, точно не пошкодуєте!
Тісто:
400 г борошно
2 ст.л. цукру,
1 ч.л. солі,
300 г вершкового масла (холодного),
4-6 ст.л. холодної води.
Яблучна начинка:
800 г яблук (очищених),
50 г цукру,
2 ст.л. крохмалю.
Гарбузова начинка:
700 г гарбуза (очищеної),
50 г цукру,
2 ст. л. крохмалю.
Приготування:
Розігріти духовку до 180 градусів.
Для тіста змішати борошно, сіль і цукор, додати вершкове масло, нарізане кубиками. Порубати в крихту. Додати воду, злегка замісити (зовсім трохи), зібрати тісто в грудку. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на час приготування начинки.
Для начинки яблука і гарбуз натерти на крупній тертці, змішати з цукром і крохмалем (я яблука ріжу, гарбуз натираю нижнім шаром).
Для штрейзеля змішати борошно, цукор, сіль і горіхи, додати натерте на крупній тертці масло, змішати все в крихту.
Розкачати тісто на папері для випічки в велике коло, перенести на деко. Викласти начинку (я присипала крохмалем тісто, а цукор розділила на дві частини, посипала тісто, другу частину на начинку), не доходячи до краю 3-4 см. Краї загорнути до центру, защипнути. Відкриту частину начинки посипати штрейзелем. Випікати 45-50 хвилин, до рум'яної скоринки.
400 г борошно
2 ст.л. цукру,
1 ч.л. солі,
300 г вершкового масла (холодного),
4-6 ст.л. холодної води.
Яблучна начинка:
800 г яблук (очищених),
50 г цукру,
2 ст.л. крохмалю.
Гарбузова начинка:
700 г гарбуза (очищеної),
50 г цукру,
2 ст. л. крохмалю.
Приготування:
Розігріти духовку до 180 градусів.
Для тіста змішати борошно, сіль і цукор, додати вершкове масло, нарізане кубиками. Порубати в крихту. Додати воду, злегка замісити (зовсім трохи), зібрати тісто в грудку. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на час приготування начинки.
Для начинки яблука і гарбуз натерти на крупній тертці, змішати з цукром і крохмалем (я яблука ріжу, гарбуз натираю нижнім шаром).
Для штрейзеля змішати борошно, цукор, сіль і горіхи, додати натерте на крупній тертці масло, змішати все в крихту.
Розкачати тісто на папері для випічки в велике коло, перенести на деко. Викласти начинку (я присипала крохмалем тісто, а цукор розділила на дві частини, посипала тісто, другу частину на начинку), не доходячи до краю 3-4 см. Краї загорнути до центру, защипнути. Відкриту частину начинки посипати штрейзелем. Випікати 45-50 хвилин, до рум'яної скоринки.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Спеціально для OGO.ua Катерина МарченкоПереглядів: 1346рецепт, смачно, бюджетний рецепт, яблучний пиріг, корисні поради господиням
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 277
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1229
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 244
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 252