Ми у Facebook
30.08.2021, 18:30

Смачний яблучний пиріг за бабусиним рецептом

Яблучні пироги невідступно заповнюють Інтернет. Куди не заглянеш, всюди вони! Спробуйте приготувати і ви, точно не пошкодуєте!
Тісто:

400 г борошно
2 ст.л. цукру,
1 ч.л. солі,
300 г вершкового масла (холодного),
4-6 ст.л. холодної води.

Яблучна начинка:

800 г яблук (очищених),
50 г цукру,
2 ст.л. крохмалю.

Гарбузова начинка:

700 г гарбуза (очищеної),
50 г цукру,
2 ст. л. крохмалю.

Приготування:

Розігріти духовку до 180 градусів.
Для тіста змішати борошно, сіль і цукор, додати вершкове масло, нарізане кубиками. Порубати в крихту. Додати воду, злегка замісити (зовсім трохи), зібрати тісто в грудку. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на час приготування начинки.

Для начинки яблука і гарбуз натерти на крупній тертці, змішати з цукром і крохмалем (я яблука ріжу, гарбуз натираю нижнім шаром).
Для штрейзеля змішати борошно, цукор, сіль і горіхи, додати натерте на крупній тертці масло, змішати все в крихту.
Розкачати тісто на папері для випічки в велике коло, перенести на деко. Викласти начинку (я присипала крохмалем тісто, а цукор розділила на дві частини, посипала тісто, другу частину на начинку), не доходячи до краю 3-4 см. Краї загорнути до центру, защипнути. Відкриту частину начинки посипати штрейзелем. Випікати 45-50 хвилин, до рум'яної скоринки.





На правах реклами