Рецепт неперевершеного кексу-чізкейку з вишнею
Для шоколадного тіста
- 150 гр чорного шоколаду
- 200 гр розтопленого вершкового масла
- 220 гр цукрового піску
- дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 4 яйця
- 280 гр борошна
- 4 чайні ложки какао
- півтори чайні ложки розпушувача
- 70 мл молока
Для чізкейку
- 2 яйця
- 100 гр цукрового піску
- 350 гр нежирного йогурту
- 20 гр кукурудзяного крохмалю
- 0,25 склянки вишні
Спосіб приготування кексу-чізкейку з вишнею:
Кекс:
● Насамперед необхідно розморозити вишню і дати всій рідині стекти. Згодом присипте її борошном.
● Розтопіть на водяній бані шоколад.
● Тепер, використовуючи міксер, збийте в окремій ємності масло, два види цукру і сіль. Потім по одному додавайте яйця, не зупиняючись в процесі збивання.
● В іншу ємність перемішайте муку, какао і розпушувач, частково додаючи масляну суміш. Влийте 50 мл молока і підготовлений шоколад. Добре все знову перемішайте.
Чізкейк:
Візьміть міксер і збийте цукровий пісок і яйця. В результаті ви повинні отримати пишну масу. Додайте сюди сир і крохмаль. Акуратно все перемішайте.
Візьміть форму для кексу з поглибленням по центру і викладіть туди 2/3 шоколадного тіста. Підтягніть його по стінках форми, використовуючи ложку. Потім розмістіть сирну начинку і додайте підготовлену вишню.
В шоколадне тісто, яке залишилося, влийте 20 мл молока для більш рідкого стану. Добре перемішайте і розділіть, накриваючи сирну начинку.
Відправте заготовку в духовку, попередньо розігріту до 175 градусів, приблизно на 1 годину. Після закінчення потрібного часу перевіряємо готовність пирога дерев’яною шпажкою. Смачного!

Сало по-українськи: традиція, смак і трохи користі

Сало — це більше, ніж просто їжа. Для багатьох українців воно — символ дому, традицій, душевної гостинності й навіть національної ідентичності. Поки хтось іронізує, мовляв, без сала в Україні й хліб не смакує, ми розповімо: чому цей продукт досі залишається улюбленим, чим корисний (і коли — ні), як його їдять та з чим поєднують.
переглядів: 79
Ботулізм та літня спека: як уникнути небезпеки при споживанні риби – рекомендації фахівців

Державне агентство меліорації та рибного господарства України наголошує на важливості дотримання правил безпечного споживання риби та морепродуктів у літній період. У зв'язку зі спекою значно зростає ризик харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій, серед яких особливу небезпеку становить ботулізм.
переглядів: 109
Другий урожай: що посадити в липні, щоб отримати врожай до осені

Липень – не лише пора збору першого врожаю, а й чудова можливість для дачників та городників отримати "другу хвилю" свіжих овочів та зелені. На звільнених грядках, які вже віддали свої ранні весняні дари, можна знову садити культури, що дозволить насолоджуватися вітамінами до пізньої осені або навіть наступної весни.
переглядів: 110
Як врятувати речі, які пофарбувалися при пранні

Зазвичай із речами, які полиняли ми відразу прощаємося. Але насправді є декілька дієвих способів, як ці речі врятувати.
переглядів: 563
Пухкий омлет із грибами та сиром: легкий рецепт сніданку

Цей пухкий омлет з шампіньйонами й сиром — справжній порятунок, коли хочеться чогось смачного, але без метушні на кухні.
переглядів: 223
Реклама