01.09.2021, 11:00

Рецепт неперевершеного кексу-чізкейку з вишнею

Ідеальний десерт, який буде до смаку всім!
Інгредієнти:

Для шоколадного тіста

- 150 гр чорного шоколаду
- 200 гр розтопленого вершкового масла
- 220 гр цукрового піску
- дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 4 яйця
- 280 гр борошна
- 4 чайні ложки какао
- півтори чайні ложки розпушувача
- 70 мл молока

Для чізкейку

- 2 яйця
- 100 гр цукрового піску
- 350 гр нежирного йогурту
- 20 гр кукурудзяного крохмалю
- 0,25 склянки вишні

Спосіб приготування кексу-чізкейку з вишнею:

Кекс:

● Насамперед необхідно розморозити вишню і дати всій рідині стекти. Згодом присипте її борошном.

● Розтопіть на водяній бані шоколад.

● Тепер, використовуючи міксер, збийте в окремій ємності масло, два види цукру і сіль. Потім по одному додавайте яйця, не зупиняючись в процесі збивання.

● В іншу ємність перемішайте муку, какао і розпушувач, частково додаючи масляну суміш. Влийте 50 мл молока і підготовлений шоколад. Добре все знову перемішайте.

Чізкейк:

Візьміть міксер і збийте цукровий пісок і яйця. В результаті ви повинні отримати пишну масу. Додайте сюди сир і крохмаль. Акуратно все перемішайте.

Візьміть форму для кексу з поглибленням по центру і викладіть туди 2/3 шоколадного тіста. Підтягніть його по стінках форми, використовуючи ложку. Потім розмістіть сирну начинку і додайте підготовлену вишню.

В шоколадне тісто, яке залишилося, влийте 20 мл молока для більш рідкого стану. Добре перемішайте і розділіть, накриваючи сирну начинку.

Відправте заготовку в духовку, попередньо розігріту до 175 градусів, приблизно на 1 годину. Після закінчення потрібного часу перевіряємо готовність пирога дерев’яною шпажкою. Смачного!